Managed hosting door True

Landis Public Networks deels naar Imtech

 

HAARLEM - Het elektrotechnische en telecombedrijf Imtech neemt een deel van de Duitse en Belgische activiteiten van Landis Public Networks over.

Met de overname is een bedrag gemoeid van een half miljoen euro. De beide delen worden ondergebracht bij de divisie Imtech Telecom. De transactie in Duitsland bestaat uit de acquisitie van de Network Services Support Division van Landis ICT Group in Düsseldorf. Circa tachtig Landis-medewerkers gaan over naar Imtech Telecom. In België neemt het bedrijf diverse servicecontracten over, waaronder het langlopende contract waarmee het telefoonverkeer in ongeveer 250 analoge centrales van KPN in Nederland in stand wordt gehouden. Ongeveer zeventig medewerkers zullen overstappen naar Imtech.   Imtech Telecom heeft daarnaast zowel in Zweden als in Engeland eigen vestigingen geopend, waarbij in totaal 25 medewerkers van de voormalige Landis-vestigingen in die landen nu werken. De totale verwachte omzet van deze activiteiten bedraagt ongeveer 35 miljoen euro op jaarbasis. In totaal kunen 175 voormalig Landis-medewerkers bij Imtech aan het werk.   Imtech Telecom wordt overigens value added reseller (var) en gecertificeerd business partner voor de levering van netwerkoplossingen van Lucent Technologies in Europa. Daarnaast sluit het bedrijf een samenwerkingsovereenkomst met Alcatel, waarbij het als var rechtstreeks aan derden de netwerkoplossingen van Alcatel gaat leveren. De ’laatste kilometer’-oplossingen van Alcatel, waarbij snelle, geïntegreerde en multimediale communicatie (internet, telefoon, tv) via glasvezel in de huiskamer worden gebracht, maken intergraal deel uit van deze strategische samenwerking. Imtech neemt voor de versterking van deze activiteiten tevens het bedrijf Close the Gap over.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7632). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.