Managed hosting door True

Europese it-uitgaven stijgen in 2024 met dik 9 procent

 

De it-uitgaven stijgen volgend jaar een knappe 9,3 procent in Europa tot 1,1 biljoen dollar. En nog voor het eind van dit jaar passeren deze bestedingen al de grens van een biljoen. Dat voorspelt marktvorser Gartner.

Ondanks de teruggang in de economie blijven de uitgaven toenemen. Wel verschuift het accent naar kostenbeheersing, efficiency en automatisering. It-projecten met een langere terugverdientijd raken op de achtergrond.

Software- en it-diensten zijn de twee segmenten waar cio's in Europa naar verwachting hun uitgaven in 2024 het meest zullen verhogen. De software-bestedingen stijgen volgend jaar met bijna vijftien procent ongeveer even snel als dit jaar. Voor it-dienstverlening wordt een groei van circa twaalf procent verwacht, zelfs een versnelling vergeleken met 2023. Bij apparatuur is sprake van herstel. Terwijl dit jaar een daling van iets meer dan veertien procent wordt voorzien, zal 2024 een groei van een krappe vijf procent te zien geven.

Ook leveranciers van systemen voor datacenters kunnen een goed jaar tegemoet zien. Tegen een groei van een flinke drie procent dit jaar staat een toename van acht procent in 2024. De nieuwe uitgaven richten zich op cloud-opties, waaronder infrastructure-as-a-service (iaas); hiervoor wordt in 2024 een groei van 27 procent verwacht.

Communicatiediensten stijgen dit jaar met 4,6 procent terwijl voor 2024 een toename van 4,4 procent staat genoteerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7574238). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.