Managed hosting door True

Curator van Giarte ziet gaatje voor doorstart

 

De curator van het vorige maand failliet verklaarde onderzoeks- en adviesbureau Giarte ziet nog een kleine kans voor een doorstart. Ze hoopt dat een partij zich meldt om het ITXperience-onderzoek (klanttevredenheid over ict-dienstverleners) en de achterliggende onderzoeksmethode te kopen. Dat staat in een mail aan schuldeisers die in handen is van Computable.

In die mail schrijft curator Daphne Beunk van Florent Advocaten dat het jaarevenement van Giarte, gepland op 14 september, niet door gaat. Ook het boek waarin normaliter de resultaten van het marktonderzoek worden gedeeld, komt niet uit.

Wel zijn er stappen gezet om klanten die voor het marktonderzoek betaald hebben, tegemoet te komen. Het team van het failliet verklaarde bedrijf heeft een aantal persoonlijke presentatiedecks voorbereid om toch nog enig inzicht te bieden in de uitkomsten van het ITX-onderzoek 2023, meldt de bewindvoerder.

‘Ik realiseer mij dat dit niet is wat volgens de overeenkomst geleverd had moeten worden, maar onder de huidige omstandigheden is dit het hoogst haalbare’, schrijft de curator. Ze vervolgt: ‘Als ik toch nog een doorstarter voor de ITX-activiteiten vindt, is het aan deze partij te bepalen of zij over 2023 alsnog een boek gaat uitbrengen, een event gaat hosten, en/of presentaties gaat geven. U zult daarvan dan uiteraard op de hoogte worden gesteld. Zonder tegenbericht echter, kunt u ervan uitgaan dat er geen doorstart komt.’

Failliet

Giarte werd 4 juli 2023 failliet verklaard. Het bedrijf uit Amsterdam voerde jaarlijks onderzoek uit naar hoe klanten de dienstverlening van Nederlandse ict-dienstverleners beleven, de laatste jaren onder de naam Giarte IT Xperience Monitor. Het bureau bood daarnaast diensten aan rondom xla, een methode die it-afdelingen in staat stelt mensgerichte technologie en processen te ontwerpen, als aanvulling op de traditionele service level agreement (sla)-aanpak.

In het faillissementsverslag staat dat het bestuur heeft verklaard dat in de periode tussen de presentatie van de ITX-monitor in 2022 en mei 2023 duidelijk werd dat ongeveer de helft van de klanten niet mee wilden doen aan het onderzoek van 2023. Daarmee daalde de omzet van het bedrijf met veertig tot vijftig procent.

Volgens het bestuur komt dat doordat ict-bedrijven moeten bezuinigen waarbij het marketingbudget gekort wordt. Ook zitten veel bedrijven in een fusie- of consolidatie-traject dat prioriteit heeft, verklaart de leiding. Ze schetsen een beeld waarin ict-bedrijven beperkte mogelijkheden hebben om de hoge inflatie aan klanten door te berekenen, kampen met hoge personeelskosten door schaarste op de arbeidsmarkt en te maken hebben met gestegen energiekosten. Klanten van Giarte hebben om die redenen het klanttevredenheidsonderzoek en gerelateerde consultancytrajecten overgeslagen, verklaren de bestuurders aan de curator.

Volgens het faillissementsverslag werkten er zestien mensen bij het in 1992 opgerichte bedrijf, waarvan veertien in dienst en twee op basis van een nul-urencontract.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7548695). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.