Managed hosting door True

Crystal ICT, Uw Zorg Online en RailCube overgenomen

Door respectievelijk TSH, Vortex/Health Cloud Initiative en Main Capital

 

Overname netwerk

Overnames in de zorg en op spoorweggebied leiden de junimaand in. RailCube (Main Capital), Crystal ICT (TSH) en Uw Zorg Online (Vortex Capital/Health Cloud Initiative) kozen voor opname in een groter verband.

Tech-investeerder Main Capital neemt een meerderheidsbelang in RailCube, leverancier van software voor spoorwegondernemingen zoals Deutsche Bahn Cargo. Deze in Parijs gevestigde innovator wil daarmee zijn positie als erp-partner voor 'spoorwegen' verder versterken. Het productaanbod richt zich op een internationaal klantenbestand.

Sjoerd Aarts, partner bij Main en voorzitter van de raad van commissarissen bij RailCube, ziet potentie voor verdere marktexpansie binnen Europa en daarbuiten. RailCube wil de sprong maken naar Amerika, een markt die met steun van Main minder moeilijk is te bewerken. De huidige klantenkring bestaat uit meer dan 85 spoorwegondernemingen in twintig Europese landen en Australië.

RailCube biedt een uitgebreide suite die spoorwegondernemingen helpt kernprocessen in al hun domeinen te automatiseren. Er zijn modules voor het beheer van de operatie en veiligheid, personeel, hr, financiën en business intelligence. Onder leiding van cpo Ernstjan Aalbersberg is een mobiele applicatie voor machinisten ontwikkeld. Ook heeft zijn team een erp-oplossing voor planners en kantoormedewerkers gemaakt.

Ambitie

TSH, een portfoliobedrijf van Strikwerda Investments, neemt Crystal ICT over. Door aan te sluiten bij een grotere groep kan de detacheerder uit Rijswijk beter zijn ambitie waar gaan maken. Sammy Sheombarsingh, ceo van Crystal ICT, wil tot de grotere ict-outsourcing specialisten voor de zorgsector gaan behoren.

Met deze acquisitie zet TSH een belangrijke stap in het uitbouwen van zijn positie in de groeiende markt van ict-outsourcing in de Nederlandse zorgsector. TSH biedt via Korton, onderdeel van zijn 'zorgpoot', meer kennis en schaalvoordelen. Crystal ICT blijft zelfstandig opereren, met eigen merk, eigen kantoor in Rijswijk, eigen directie, managementteam en eigen medewerkers (ruim 65).

Gezondheid

Het digitale zorgplatform Uw Zorg Online wordt onderdeel van Health Cloud Initiative (HCI), aanbieder van software voor zorgverleners binnen een breed aantal disciplines. Investeerder Vortex maakt de overname mogelijk. Via een persoonlijke gezondheidsomgeving biedt Uw Zorg Online online-toegang tot zorg bij vrijwel alle huisartsen, ziekenhuizen en een groot deel van alle apotheken in Nederland.

HCI wil deze software en diensten binnenkort integreren, waardoor in één keer 21.000 paramedische zorgverleners worden gekoppeld aan de cliënten in het zorgplatform. Minder administratieve last voor de zorgprofessionals en makkelijker contact met hun cliënten moeten leiden tot meer tijd voor de zorg zelf. HCI nam eerder Nice SoftwareIncuraFysioRoadmapEvry en CRS GGZ Software over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7513648). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.