Managed hosting door True

Silizo nieuwe belangenbehartiger in zorg-ict

 

Data digitalisering zorg health

Een nieuwe belangenbehartiger voor ict-leveranciers in de zorgsector is opgestaan. Daartoe gaan de brancheverenigingen OIZ en Nedxis intensief samenwerken in Silizo, afkorting van Samenwerkende ICT-leveranciers in de Zorg. Het samenwerkingsverband treedt op als spreekbuis voor de branche.

De twee brancheorganisaties werkten al samen, maar hebben dit nu geformaliseerd in Silizo. OIZ is de vereniging van ict-organisaties in de zorg. Nedxis is dit ook, maar dan specifiek voor ict-leveranciers in de eerstelijnszorg, bestaande uit apotheken en huisartsen.

Silizo zou namens de aangesloten ict-leveranciers het mandaat hebben om gesprekken te voeren met andere zorgpartijen en mee te denken over de digitalisering van de zorg. Gesprekspartners zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), zorgaanbieders, toezichthouders en zorgverzekeraars.

Gedeelde uitdagingen

Volgens Nedxis-voorzitter Sander de Jong vragen gedeelde uitdagingen om een eensluidend standpunt en gecoördineerd optreden. Hij verwijst naar het Integraal Zorgakkoord (IZA), het Wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) en de European Health Data Space (EHDS).

Het nieuwe samenwerkingsverband wordt ondersteund door IHE-Nederland en HL7. IHE is een wereldwijd verbond van gebruikers en softwareleveranciers en HL7 is de organisatie achter de gelijknamige standaard voor informatie-uitwisseling in de zorg.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7512218). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.