Managed hosting door True

Meimaand dealmaand

Deals rond ChainPoint, Dias, MindYourPass, Sastrify, Carya en Outdid

 

Onderhandelingen gesprekken deal overname

Met een mooie exit van ChainPoint aan Source Intelligence sluit investeerder Main de maand mei af. Dias neemt de softwarepoot van pensioenspecialist Akkermans over. MindYourPass krijgt groeigeld van Value Creation Capital. Het Duitse Sastrify krijgt een kapitaalinjectie van Endeit Capital. En het Belgische Carya slaat met hulp van Pride Capital toe in Zwitserland. Tot slot nog wat opstartgeld van Dusk Network in het Britse Outdid.

De Haagse investeerder Main heeft een goede partij gevonden voor ChainPoint, leverancier van software voor het monitoren en beheren van leveringsketens door systemen te verbinden en informatie te delen. De flexibiliteit en schaalbaarheid van ChainPoints software maakt toepassing in elke industrie, grondstof en toeleveringsketen mogelijk.

De overnemende partij, Source Intelligence uit San Diego, zorgt net als ChainPoint voor compliance, transparantie en verificatie van ESG-claims (milieu, maatschappij en governance). Door de overname van ChainPoint krijgen de Amerikanen meer voet aan de grond in Europa. Ook kunnen ze nu meer grondstoffen traceren tot aan de bron. Bovendien krijgt Source Intelligence meer mogelijkheden om klanten in andere industrieën te bedienen, waaronder voeding, kleding en retail.

Volgens Pieter van Bodegraven, topman bij ChainPoint en senior partner bij Main, is de organisatie tijdens de investeringsperiode van Main flink uitgebreid. Ook is ChainPoint winstgevender geworden. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een recurring saas-business met een internationaal blue-chip- klantenbestand in verschillende sectoren.

Johan Zandbergen, oprichter en ceo van ChainPoint, verwacht dat zijn bedrijf onder de hoede van Source Intelligence beter kan opereren op de internationale markten. Ook de dienstverlening wordt verder versterkt. CFI heeft de verkoop begeleid. Ook bij de exits van Ymor en Sofon werkten CFI en Main samen.

Mkb

Dias Group uit Barendrecht, aanbieder van softwareoplossingen voor het mkb, corporates en dienstverlenende organisaties, lijft de adviessoftware van Akkermans & Partners in. Akkermans richt zich op accountants, fiscalisten en pensioenadviseurs. Deze cloud-oplossing biedt behalve geautomatiseerde berekeningen voor lijfrentes en oudedagsvoorzieningen ook portefeuille-signalen en inzicht in de huidige en toekomstige financiële positie. Dias wil dat laatste verder uitbreiden.

Jelke Jansen, die bij Dias de accountancy-poot leidt, stelt dat de adviessoftware van Akkermans de brug slaat tussen klanten in het accountancy-segment en de klantgroep van financieel adviseurs binnen het hypotheek- en verzekeringsegment. 'We hadden al een sterke aanwezigheid in de accountancysector met onze labels Hyarchis en Dapas.’

MindYourPass, een Eindhovense aanbieder van oplossingen voor wachtwoordbeheer en digitale veiligheid, krijgt groeigeld van Value Creation Capital uit Bilthoven. Ook de productontwikkeling kan nu verder worden versneld, stelt ceo Merijn de Jonge. Anders dan traditionele wachtwoord-oplossingen, slaat MindYourPass wachtwoorden niet op in een kluis maar berekent deze met een formule. Hierdoor zijn de risico’s van een kluis afwezig. Veiligheid, gemak en privacy worden gecombineerd. Ook kan MindYourPass het wachtwoordbeleid van organisaties actief afdwingen en monitoren.

Risico

Een groep investeerders, geleid door het Amsterdamse Endeit Capital (oprichter Hubert Deitmers, investeerder Joop van den Ende), steekt 32 miljoen dollar in het Duitse Sastrify. Met dit platform is het saas-inkooptraject te visualiseren en te automatiseren. De overvloed aan saas blijft een aanzienlijk risico voor bedrijven wereldwijd. Volgens onderzoek worden dit jaar meer dan tweehonderd miljard dollar en 3,9 miljard werkuren verspild aan het kopen van software. Dit terwijl een op de vijf bedrijven in aanraking komt met inbreuk op hun cyberbeveiliging als gevolg van schaduw-it.

Data van Sastrify laat zien dat het gemiddelde bedrijf meer dan dertig procent te veel uitgeeft aan saas en meer dan vierhonderd uur per jaar verspilt aan het beheer van hun saas-contracten. Met de nieuwe groeifinanciering kan Sastrify zijn internationale team in zowel de VS als in Europa uitbreiden. Bovendien willen de Duitsers de productontwikkeling te versnellen. Hierbij valt het accent op de behoeften van midmarket en enterprise klanten.

Het Belgische Carya, it-dienstverleners voor autodealers in de Benelux, neemt Softmotive over. Deze Zwitserse reseller van Incadea-software kan nu ook diensten en oplossingen uit het Carya-portfolio aanbieden. Via Softmotive krijgt Carya toegang tot de Zwitserse markt van autodealers. Deze acquisitie is de eerste stap in Carya’s ambitieuze groeistrategie. Ceo Patrick Vanbrabandt wil in heel Europa dealers gaan ondersteunen. Pride Capital uit Amsterdam zorgt voor het groeigeld.

De Amsterdamse fintech-investeerder Dusk Network steekt 50.000 dollar in Outdid. De in Londen gevestigde startup gebruikt nfc en zero-knowledge proof-technologie om paspoortidentiteiten te verifiëren, zonder persoonlijke informatie prijs te geven. Dit helpt bij het verminderen van identiteitsfraude, aangezien deze informatie vaak niet veilig is opgeslagen of gemakkelijk te verkrijgen is via datalekken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7510474). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.