Managed hosting door True

Fujitsu NL experimenteert met 'onbeperkt' verlof

 

Fujitsu Nederland geeft zijn medewerkers het recht op een vrijwel onbeperkt aantal extra vakantiedagen. De zogeheten 'flexible leave' wordt gezien als experiment dat bij succes ook in andere landen zijn intrede doet. Het extra verlof wordt toegekend na overleg met en toestemming van een leidinggevende.

Het experiment, dat loopt tot het einde van het jaar, sluit aan bij de personeelsvisie van het Japanse bedrijf. Daarin staan vertrouwen, eigenaarschap en vrijheid van werken centraal.

Het it-bedrijf wil met de nieuwe vakantiedagenregeling het verloop onder medewerkers met minimaal vijftien procent verminderen, het aandeel vrouwen vergroten en de medewerkersbetrokkenheid verbeteren. Door medewerkers hun eigen keuzes te laten maken, merkt de organisatie nu al dat er meer vrouwen dan mannen worden aangenomen, meldt hr-verantwoordelijke Ruben Eulink.

Fujitsu lanceerde onlangs zijn vernieuwde visie op personeelsbeleid onder de naam 'Work your way'. Volgens het bedrijf zijn dynamische en vooruitstrevende oplossingen alleen mogelijk zijn met een flexibele en duurzame houding ten opzichte van werk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7509775). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.