Managed hosting door True

Chipmaker NXP voorzichtig optimistisch

 

NXP

Chipmaker NXP uit Eindhoven boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 3,12 miljard dollar, een half procentje minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. De belangrijke markten waaraan NXP levert, deden het beter dan was voorzien.

De resultaten alsmede de verwachtingen voor de rest van het jaar vormen de basis voor een voorzichtig optimisme. Voor het lopende (tweede) kwartaal wordt een omzet van 3,1 tot 3,3 miljard dollar verwacht.

De Nederlandse chipmaker lijkt de huidige neergang in de altijd cyclische chipmarkt goed door te komen. NXP-topman Kurt Sievers ziet de auto- en de basisindustrie waar zijn bedrijf sterk van afhankelijk is, nog behoorlijk draaien. De operationele winst (GAAP) daalde met vijf procent van 873 miljoen in Q1 2022 naar 825 miljoen dollar.

Begin dit jaar kondigde NXP de i.MX 95-familie van applicatieprocessors aan met een verhoogd niveau van veiligheid. Deze chips voldoen aan de hogere veiligheidseisen die voor de auto-industrie gaan gelden. Ook introduceerde het bedrijf de eerste 28-nanometerchip voor rfcmos-radars voor de volgende generatie van rijhulpsystemen en zelfrijdende voertuigen. Eind maart lanceerde NXP de Ucode 9xm-familie van rfid-tags. Dit maakt kleinere antennes in tags mogelijk waardoor kleinere objecten zijn te labelen in tracking applicaties voor leveringsketens.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7500764). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.