Managed hosting door True

Main/Enovation, Futureproof en Concept7 op overnamepad

Overnames in de zorg-ict en creatieve sector

 

Ook deze week weer een aantal overnames. Twee transacties hebben betrekking op ict-bedrijven actief in de zorg. Verder krijgt een Gronings creatief bureau meer voet aan de grond in de Randstad.

Enovation neemt Medimo over

Investeerder Main vergroot zijn portfolio in de zorgsoftware door samen met dochterbedrijf Enovation saas-leverancier Medimo in te lijven. Medimo in De Bilt biedt een webgebaseerd systeem voor het voorschrijven van recepten en voor het registreren van medicijntoediening. Deze diensten maken de overdacht van patiëntinformatie tussen verplegers, dokters en farmaceuten veiliger en efficiënter. Vijfhonderd zorginstelllingen gebruiken de toepassingen.

Enovation specialiseert zich in saas-diensten voor de zorgsector. Het is sinds 2018 een van de portfoliobedrijven van Main Capital en breidde zijn dienstenpakket al eerder uit, zowel organisch als via overnames. Zo werd vorig jaar Funatic overgenomen, een leverancier van patiëntportalen. Medimo werd in 2001 opgericht door twee apothekers.

Futureproof koopt Nedcomp voor Micros

Ict-bedrijvengroep Futureproof Group neemt het Rotterdamse Nedcomp over en voegt deze samen met dochteronderneming Micros Internetdiensten. Nedcomp levert managed clouddiensten, voornamelijk aan klanten in de zorg en in het mkb. Voor Futureproof past de overname in de strategie om het portfolio van managed hosting en clouddiensten te vergroten.

De vijftien bedrijven die onderdeel zijn van de Futureproof Group, zoals Micros, zijn in belangrijke mate zelfstandig, met eigen specialisaties en identiteit. Ze wisselen onderling wel expertise en resources uit en genieten van schaalvoordelen op gebieden als opleidingen, werving & selectie, inkoop en innovatie. De Nederlandse investeringsmaatschappij MKB Fonds levert de funding voor de buy & build-strategie.

Concept7 lijft Unravel in

Het Groningse digitaal strategisch bureau Concept7 neemt zijn jonge branchegenoot Unravel in Amsterdam over. De twee bedrijven bedenken, ontwerpen en ontwikkelen digitale producten. Ze optimaliseren bijvoorbeeld de gebruikerservaring van websites en apps met eigen scans en tools. 

Voor Concept7 betekent de overname een verdere uitbreiding in de Randstad. Vorig jaar opende het bureau al een vestiging in Utrecht. Het betekent ook een uitbreiding met internationale klanten. Na de overname telt het bedrijf bijna zestig creatievelingen, die werken vanuit drie locaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7497199). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.