Managed hosting door True

Symantec rapporteert omzetgroei in eerste kwartaal

 

Symantec maakt de resultaten bekend van het eerste kwartaal 2006, dat eindigde op 1 juli 2005. Symantec heeft een omzet behaald van 700 miljoen dollar, een stijging van 26 procent vergeleken met de 557 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De nettowinst in het eerste kwartaal bedraagt 199 miljoen dollar, vergeleken met 117 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit staat gelijk aan een winst van 27 dollarcent per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 16 dollarcent per aandeel.

De non-GAAP nettowinst bedraagt 199 miljoen dollar, vergeleken met 128 miljoen dollar in het eerste kwartaal een jaar eerder. De non-GAAP winst per aandeel bedraagt 27 dollarcent, 50 procent meer dan de 18 dollarcent een jaar eerder. De financiële resultaten van Symantec zijn exclusief de operationele resultaten van Veritas, aangezien de fusie van Symantec en Veritas op 2 juli 2005 is afgerond, na de afsluiting van het kwartaal van Symantec.

Vertias heeft als zelfstandige onderneming in het afgelopen kwartaal een omzet behaald van 529 miljoen dollar, een jaarlijkse stijging van 9 procent. De non-GAAP bedrijfs- en verkoopkosten bedroegen 407 miljoen dollar, ofwel 77 procent van de omzet. De non-GAAP kosten zijn exclusief acquisitiegerelateerde afschrijvingen van immateriële kosten en uitgestelde aandelencompensatie, acquisitiegerelateerde uitgaven en gerelateerde voordelen voor inkomstenbelasting.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/748444). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.