Managed hosting door True

Centric schikt en voorkomt zo pijnlijke rechtszaak

 

Schikking akkoord

Centric heeft op het laatste moment kunnen voorkomen dat de it-dienstverlener morgenochtend voor de rechtbank in Almelo moet verschijnen vanwege zijn rol in een pijnlijke affaire rondom Gerard Sanderink. Gisteren werd daartoe een schikking getroffen met Gerard Sanderink’s ex-partner Brigitte van Egten. Het ligt voor de hand dat Centric financieel over de brug is gekomen, wat in dit soort zaken gebruikelijk is. Van Egten ziet af van verdere stappen tegen Centric.

Met een schikking zet Centric-topman Peter Wakkie een streep door een roerig verleden. ‘Het is voor medewerkers en klanten van Centric belangrijk dat de inmiddels ontstane rust voor lange termijn geborgd is. Door deze regeling neemt Centric nog meer afstand van alle onrust uit het verleden en kan het zich hierdoor focussen op de toekomst,’ is Wakkie’s korte verklaring op de website van Centric. Nu Sanderink de zeggenschap over zijn aandelen kwijt is en geen invloed meer kan uitoefenen, stond de weg vrij naar een overeenkomst met Centric.

Reputatieschade

Beide partijen maken inhoudelijk niets bekend over de schikking. Maar zeker is dat alles financieel is gladgestreken. Centric was er veel aan gelegen deze zaak op te lossen. Nieuwe publiciteit in een affaire die al veel stof heeft doen opwaaien en Centric veel reputatieschade opleverde, is het laatste waar Centric op zit te wachten.

Het bedrijf had zich anders moeten verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij een enorme stroom beschuldigingen aan het adres van Sanderink’s ex-partner Van Egten. Een ander bedrijf van Sanderink (Strukton), diens huidige echtgenote Rian van Rijbroek en haar bedrijf Mamomo (Make more money) zijn wel gedagvaard.

Namen geschrapt

Tussen november 2018 en december 2021 werd Van Egten herhaaldelijk beschuldigd van fraude, diefstal, het veroorzaken van een Fiod-inval bij de Strukton, souteneurschap, een moordaanslag, seks met Afrikaanse criminelen, drugshandel en activiteiten in de porno-industrie.

Centric was volgens Van Egten als bedrijf en via een aantal (ex-)bestuurders en directeuren betrokken bij een aantal van deze ernstige aantijgingen. Bovendien had Centric zijn websites en intranetpagina’s hiervoor opengesteld. Van Egten dagvaardde medio december 2021 onder meer Centric, Centric-bestuurder Schoots en ex-ceo Luijrink alsmede de Centric-directeuren Veltmaat en Van Lier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7482420). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.