Managed hosting door True

Maart roert zijn staart met ict-deals

 

In de eerste anderhalve week van maart zijn de nodige overnames en investeringen op de Nederlandse ict-markt voorbijgekomen. Zijn de meeste deals lokaal getint, er zitten ook een paar grensoverschrijdende transacties bij. Een overzicht van veertien nog niet eerder gemelde overeenkomsten.

Smartlockr haalt kapitaal op

Smartlockr, gespecialiseerd in data- en e-mailbeveiliging en aanbieder van een platform om datalekken te voorkomen, heeft een investering binnengehaald van het Oostenrijkse Round2 Capital, NextGen Ventures 2 en het Security of Things Fund. Het Amsterdamse bedrijf gebruikt de financiering voor internationale groei en om door te gaan met innoveren. De hoogte ervan is niet bekendgemaakt.  

Eurofiber breidt uit in Frankrijk

Eurofiber wil de zakelijke-telecomaanbieders Appliwave en Avelia overnemen van zijn huidige eigenaar Septeo. Appliwave is een in Parijs gevestigde telecomoperator met eigen glasvezelnetwerken uitgerold in Parijs, Lyon, Annecy en Reims. Avelia, met het hoofdkantoor in Nice, voorziet klanten van netwerkbeveiliging, telecom- en internetdiensten.

Digitale-marketeer Branding a Better World gaat naar Whello

Het Amsterdamse digitale-marketingbureau Branding a Better World wordt onderdeel van branche- en stadgenoot Whello. Bij dit online-marketingagentschap Whello, met ook nog de onderliggende labels BureauTekst en Skipp Creative Video Agency, werken met de nieuwe aankoop erbij inmiddels zo’n vijftig strategen, creatieven, marketingspecialisten en webontwikkelaars. Behalve een kantoor in Amsterdam heeft Whello ook kantoren in Spanje (Valencia) en Indonesië (Bali).

Broad Horizon verkoopt Underlined door aan MarketResponse

It-dienstverlener Broad Horizon kocht in april 2020 Underlined, gespecialiseerd in zogeheten datagedreven customer experience management. Bijna drie jaar later stoot het dit bedrijf uit Den Bosch af aan MarketResponse, waar het volgens Broad Horizon beter tot zijn recht komt. Deze onderneming uit Utrecht noemt zich een 'boetiek voor marktonderzoek en publieksonderzoek' en heeft software in huis om klantervaringen te onderzoeken en te analyseren.

Office ICT lijft Prosoft ICT in

Office IT uit Sneek breidt verder uit en neemt samen met investeringsmaatschappij Riverdam Prosoft ICT uit Harlingen over. Na de overname gaat Office IT Prosoft ICT integreren. Het verenigen van de Friese ict-dienstverleners gaat helpen om de regionale marktpositie verder te verstevigen. In 2022 nam Office IT ook al Elcom Automatisering uit Sneek over. Nieuwe overnames in de regio liggen in het verschiet.

Voys neemt partner Call-in-One over

Telecomprovider Voys heeft Call-In-One overgenomen. De bedrijven werkten sinds 2015 al samen en zijn onlangs officieel geïntegreerd. Door de overname versterkt Voys zijn cloudtelefonieportfolio. Call-in-One is gespecialiseerd in Mitel-apparatuur en biedt ook callcenter-functionaliteit. Beide bedrijven komen uit Groningen.

Houzr haalt groeifinanciering op bij CCS

De Rotterdamse scale-up Houzr biedt een datagedreven online-softwareplatform dat de economische en maatschappelijke effecten van een vastgoedproject bepaalt waarna alle betrokkenen een keuze kunnen maken uit de doorgerekende projectconfiguraties. Het bedrijf zegt een substantiële financiering te hebben opgehaald bij investeringsmaatschappij Creative Capital Studio (CCS). Met deze investering wil Houzr zijn team versterken, de productontwikkeling versnellen, de propositie verbreden en meer partijen aansluiten op het platform.

Eerste overname (Soogr) voor Spotler na financiële injectie

De Rotterdamse leverancier van marketingtechnologie Spotler Group haalde eind vorig jaar met steun van meerderheidsaandeelhouder CNBB dertig miljoen euro binnen. De eerste overname, gefinancierd uit deze pot, is Sooqr, een platform dat online-retailconversies verhoogt en zo een hogere omzet realiseert. Dat doen zij met behulp van gepersonaliseerde onsite-search, productaanbevelingen en slimme, geoptimaliseerde merchandising. Het Utrechtse Sooqr versterkt de gepersonaliseerde e-commercemogelijkheden van Squeezly, dat in 2021 in handen kwam van Spotler.

Capital A stapt in Belgisch Brainsquare en webshop Pimm

De Belgische it-dienstverlener Brainsquare Group is in zee gegaan met Capital A, een Nederlands investeringsfonds dat kapitaal en expertise ter beschikking stelt om een versnelde groei mogelijk te maken. Naast de generieke it-dienstverlener Brainsquare bestaat de Zaventemse groep uit Montova (een communicatie- en electronic data interchange-platform - edi) en Auditry (een online-tool om audits en governance-processen te ondersteunen).

Capital A steekt ook geld in Pimm, een e-commerce platform uit Rotterdam voor het slim inkopen van zakelijke attenties en geschenken, zoals cadeaubonnen, bloemen, wijn, taart en andere attenties. Pimm Solutions is één van de grootste zakelijke webshops van Nederland en wil met hulp van de investeerder internationale positie opbouwen.

Main Capital winkelt in Duitsland en Scandinavië

Main Capital laat zich weer in Duitsland horen met twee deals. De investeerder financiert de overname van GenoData door Foconis. Dat is een aanbieder van bedrijfssoftware voor het financiële wezen uit Vilshoven (Beieren) waar het in maart 2021 instapte. GenoData uit in Landau (Baden Württemberg), is een leverancier van data/procesmanagement en business intelligence voor Duitse banken en verzekeraars.

Daarnaast ondersteunt Main de overname van Syska, een leverancier van boekhoudsoftware uit Karlsruhe, door de Enventa Group, een aanbieder van bedrijfssoftware voor enterprise resource planning, business intelligence en financieel beheer. Enventa uit de deelstaat Baden-Württemberg is in april 2022 opgericht als softwaregroep waar Main vier overgenomen bedrijven onder schoof: Nissen & Velten, Texdata, Aruba BI en Litreca.

Main roerde zich tevens in Denemarken waar het de eerste add-on-overname financierde voor Timeplan, een leverancier van software voor personeelszaken uit Aalborg. Het betreft Timegrip, een Noorse aanbieder van software voor flexibel personeelsbeheer (wfm: workforce management). De Nederlandse investeringsmaatschappij nam in november 2022 een meerderheidsbelang in Timeplan en wil het middels acquisities internationaal laten groeien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7480246). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.