Managed hosting door True

Nederland en België verschillend qua it-vacatures

 

Rada-HR

Nederland telde in het derde kwartaal van 2022 liefst 74.944 vacatures voor it-banen. Ook België kent relatief veel onvervulde it-functies: 63.760. Tot deze conclusie komt Comptia (Computing Technology Industry Association).

De internationale branchevereniging voor de it-industrie meldt in zijn het rapport 'European Tech Hiring Trends'. 

De vacatures waren gespreid over verschillende disciplines. In Nederland betreft de helft van de openstaande functies softwareontwikkelaars, programmeurs en web-ontwikkelaars. Bijna een kwart van de vacatures heeft betrekking op systeemanalisten en cybersecurity-mensen. Ook it support specialisten en -technici (10 procent) zijn gevraagd. Een fractie kleiner is het percentage vacatures voor netwerk- en systeembeheerders en aanverwante technici. De vraag concentreert zich sterk op Amsterdam en Utrecht.

In België liggen de verhoudingen heel anders. Daar ligt het aandeel van vacatures voor systeemanalisten en cybersecurity-mensen beduidend hoger. Hetzelfde geldt voor it-ondersteuning. Opvallend laag ligt het aantal vacatures op gebied van netwerk- en systeembeheer.

Regionaal liggen de vacatures vrij gespreid. Charleroi en Luik kennen relatief veel onvervulde it-banen. In België springt de sector administratieve en ondersteunende diensten eruit qua aantal aangeboden banen. In Nederland is dat de ict-sector.

Het rapport keek naar vacatures in tien landen. In totaal stonden daar in het derde kwartaal van 2022 bijna 1,7 miljoen it-banen open. Dat was iets minder dan in het kwartaal daarvoor. De meeste vacatures zijn er in Duitsland (639.278), gevolgd door Polen (450.391) en Frankrijk (280.681).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7476526). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.