Managed hosting door True

Nog vijf deals in februari en TWS wordt Your.Online

 

Partners handen boks

De maand februari sluiten we af met vijf investeringen en overnames die nog niet op onze radar verschenen. De opvallendste is de acquisitie van de Franse webhoster Gandi.net door Total Webhosting Solutions (TWS), waarbij er een rebranding van de TWS-groep naar Your.Online heeft plaatsgevonden.

TWS koopt Gandi.net

De Franse domein- & webhostingexpert Gandi.net sluit zich aan bij Total Webhosting Solutions (TWS) van Strikwerda Investments. Deze investeerder bouwt met TWS via overnames aan een webhostingportfolio in Nederland, Spanje en Frankrijk. Er komt nu een overkoepelend, op Europese schaal werkend bedrijf onder de naam Your.Online. Dat bestaat uit acht merken, zeshonderd medewerkers, één miljoen klanten en een omzet van 175 miljoen euro. De labels zijn Yourhosting, Gandi.net, Versio, Savvi, O2switch, Nexylan Hosting, Shockmedia en Axarnet.

Woordvoerder Norbert van der Knaap van Your.Online licht toe dat er op deze acht klantmerken wordt doorgebouwd (lees nieuwe overnames). Onder die merken vallen dan weer sublabels, zoals bij het Nederlandse Yourhosting Argeweb, Sohosted, Vevida, Alphamega Hosting, VIP Internet, Realhosting en DeHeeg. 'We zijn ons wel aan het verbreden en willen klanten meer bieden dan louter webhosting. Zo hebben we begin vorig jaar Shockmedia uit Almelo overgenomen. Dat bedrijf is gericht op high-end managed hosting oplossingen en houdt zich bezig met performance hosting van grote websites, e-commerce sites en webapplicaties. En we zullen markten in nieuwe landen gaan betreden.'

Strikwerda Investments houdt hiernaast nog Total Specific Hosting (TSH) in de lucht, een Nederlandse bedrijvengroep voor op het gebied van managed sourcing voor web- en cloudhosting.

Royal HaskoningDHV winkelt in Hongarije

Advies- en ingenieurskantoor Royal HaskoningDHV uit Amersfoort Royal HaskoningDHV heeft een minderheidsbelang verworven in Studio IN-EX, een in Hongarije gevestigd bureau, gespecialiseerd in het Building Information Modelling (BIM). Dat is een wereldwijde methode voor het ontwerpen en bouwen van gebouwen op basis van informatierijke 3d-modellen. Royal HaskoningDHV werkt al zo'n vijf jaar samen met de Hongaarde studio, vooral bij wereldwijde datacenterprojecten.

Happy Horizon versterkt zich met EF2

Happy Horizon breidt uit met het webbureau EF2 uit Veenendaal. Met deze toevoeging versterkt het digitaal agentschap uit Eindhoven zijn positie binnen de hubs Apeldoorn en Arnhem, met name op het gebied van webontwikkeling en -technologie. EF2 is sinds 2010 actief op de markt. 

Groeikapitaal voor Scanfie en Eyk

Scanfie, een leverancier van een kassasysteem voor de horeca en vrijetijdssector, zegt een investering opgehaald te hebben voor een volgende groeifase. De startup uit Terheijden begon in 2018 met een qr-besteloplossing dat zich ontwikkelde tot een kassaoplossing waarbij gasten zelf kunnen bestellen en afrekenen. Het bedrijf wil het onder informele investeerders opgehaald groeikapitaal steken in de verbetering van de naamsbekendheid en het uitbreiding van het partnernetwerk.

De Rotterdamse startup Eyk kondigt aan een zogeheten pre-seed investering van 650.000 euro te hebben opgehaald. Eyk optimaliseert data reporting voor marketeers door cross-channel analyses te versimpelen. Het product bevindt zich nog wel in de bètafase en wordt in april gelanceerd. Met het opgehaalde kapitaal, via een investeringsronde geleid door Goldfish met een aanvulling van  Graduate Entrepreneur en verschillende informele investeerder uit de markt, stopt Eyk in personeelswerving en de doorontwikkeling van het platform.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7475947). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.