Managed hosting door True

Handvol overnames en investeringen in februari

 

In de maand februari lijkt het Nederlandse ict-overnamefront in rustig vaarwater te zijn gekomen. Sprong vorige week nog wel de dubbele overname van Detron en Zetacom Avedon in het oog, meer spektakel bleef uit. Wel waren er her en der nog wat aankondigingen.nHierbij een overzicht van deals die we nog niet hebben gemeld.

(Mnp) Solutions koopt Intechrity

Organisatieadviesbureau Molenaar & Plasman (Mnp) Solutions, gespecialiseerd in informatiebeveiliging en privacy, heeft de Utrechtse branchegenoot Intechrity ingelijfd. Daarmee versterkt het kantoor uit Vinkeveen zich met name op het gebied van implementatietrajecten voor de normen ISO27001, ISO27701, ISAE3402 en NEN7510. De naam Intechrity verdwijnt. Door de overname groeit Mnp Solutions door naar een team van ruim twintig privacy-, security- en juridische specialisten. 

Archipel Academy lijft CLC in

Archipel Academy, intermediair voor opleidingen uit Zaltbommel, neemt van de Utrechtse it-dienstverlener Conclusion het bedrijfsonderdeel Conclusion Learning Centers (CLC) over. Halverwege 2021 kocht deze spin-off van opleider Schouten & Nelissen eveneens de tak Learning Services van Conclusion. CLC biedt al vanaf 1999 een (online) leerplatform (Class) aan en is onder meer actief in de overheidssector.

Archipel Academy kocht in 2022 ook al Edubookers en verwacht meer acquisities te doen in de zogeheten edtech-markt. De ambitie is om eind 2024 zo'n 350 miljoen omzet te boeken in minimaal zes regio’s, waaronder Nederland, de Duitssprekende landen, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Noord-Amerika.

ECFG stapt in Pttrns.ai

Fondsbeheerder ECFG verwerft een minderheidsbelang in Pttrns.ai uit Eindhoven. Dit in 2019 opgerichte mode-techbedrijf biedt een met kunstmatige intelligentie verrijkt 3d-visualisatieplatform. Deze oplossing stelt modemerken in staat om in een vroeg stadium fotorealistische afbeeldingen te genereren op basis van ontwerppatronen, wat tijd- en kostenbesparend werkt. Consumenten krijgen een beter beeld van hun aankopen, wat onder andere resulteert in minder retourzendingen en een verhoogde klantloyaliteit.

De investering van ECFG wordt gebruikt om het eigen software-as-a-service (saas)-platform door te ontwikkelen en de internationale verkoop te ondersteunen.

Capital Mills lapt opnieuw aan Red Kubes

Red Kubes, aanbieder van het op Kubernetes gebaseerde containerplatform Otomi, heeft een extra financiering van 1,1 miljoen euro opgehaald bij investeringsfonds Capital Mills. Begin 2021 wist Red Kubes bij deze investeerder al 1,2 miljoen aan 'zaaikapitaal' los te peuteren. De financiering wordt ingezet om de verkoop- en marketinginspanningen te versterken en het platform verder te ontwikkelen.

Tegelijkertijd met de aankondiging van het nieuwe kapitaal maakte de Utrechtse startup bekend dat Rouven Besters de nieuwe directeur wordt. Hij komt van VMware Tanzu/Pivotal vandaan en brengt met zijn achtergrond in het cloud-native domein de juiste ervaring en visie mee om het bedrijf te helpen groeien.

3rdRisk haalt vijf ton op bij Mamadoo Ventures

Het in 2019 gestarte 3rdRisk heeft een 'zaai-investering' van vijfhonderdduizend euro ontvangen van
Mamadoo Ventures, het investeringsvehikel van ondernemers Hans Snel en Ruud Kroon. 3rdRisk biedt software waarmee interne en externe risico’s voor bedrijven, zoals financiële dienstverleners, winkelketens en groothandels, in kaart wordt gebracht. Denk aan financiële continuïteit, maar ook aan cybersecurity, duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. Zijn zogeheten Smart Third Party Risk Management platform verzamelt risico’s gebaseerd op meerdere databronnen.

De startup uit Muiden gebruikt het kapitaal om het platform verder uit te bouwen en de internationale groei te versnellen.

AWI, DDi, Differ Solutions en Infofolio vallen onder Inpact

Na de krachten te hebben gebundeld in september 2022, gaan AWI, DDi, Differ Solutions en Infofolio verder onder de paraplu van het nieuw opgerichte moederbedrijf Inpact. De labels AWI, DDi, Differ Solutions en Infofolio blijven wel bestaan. AWI en Differ Solutions (Ede) leveren software voor de verzekeringsbranche. DDi (Hoofddorp) is voor deze sector een specialist in document-, dataclassificatie en procesrobotisering en Infofolio (Zeist) levert hoogwaardige data over vastgoed aan verzekeraars en intermediairs. In totaal werken er bijna honderd man bij Inpact.

Egeniq voegt zich bij de MyBit Group

App-ontwikkelaar Egeniq uit Utrecht wordt onderdeel van de MyBit Group, een leverancier van maatwerksoftware ut Hilversum. Na de toevoeging telt de groep 165 medewerkers. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor een omzet van circa achttien miljoen euro.

Egeniq is in 2010 opgericht door Ivo Jansch en Peter Verhage. De ontwikkelaar werkt sindsdien aan honderden apps die dagelijks door miljoenen Nederlanders worden gebruikt. Zo bouwde Egeniq apps voor mediapartijen als RTL, de publieke omroepen, FD MediaGroep en bioscoopketen Pathé, en werkte de ontwikkelaar mee aan grote apps van de overheid, zoals CoronaMelder en CoronaCheck. Het team van Egeniq bestaat uit ruim veertig ontwikkelaars.

MyBit voert een buy & build-strategie, ondersteund door investeerder Vortex.  Het bedrijf wil een toonaangevende speler worden op de Nederlandse maatwerksoftware-markt. Eerder al nam MyBit  DSE Software uit Beverwijk, het Rotterdamse Dockbite en Gate51 uit Amersfoort over. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7472573). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.