Managed hosting door True

Cisco stoomt met Randstad 300.000 talenten klaar

 

talent

Cisco slaat de handen ineen met personeelszaken-dienstverlener Randstad om talenten te helpen met de ontwikkeling van hun digitale vaardigheden. Doel is in drie jaar 300.000 mensen te her- en bijscholen als het gaat om cybersecurity, programmeren en de automatisering van infrastructuur.

De samenwerking begint in Nederland en Italië. Later dit jaar komen daar andere landen bij waar Randstad actief is. Chris Heutink, coo van Randstad, wijst op de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt waar steeds meer om digitale vaardigheden wordt gevraagd.

Cisco kondigde de samenwerking vandaag aan op het evenement Cisco Live in Amsterdam. In de komende tien jaar wil Cisco in Europa en het Midden-Oosten tien miljoen mensen digitaal vaardig maken. Wereldwijd moeten dat er 25 miljoen worden. Sinds Cisco in 1997 haar Networking Academy opzette, zijn al 17,5 miljoen mensen getraind. Die cursussen worden via 5.800 samenwerkingsverbanden gegeven.

Volgens het World Economic Forum zullen wereldwijd in 2025 zo’n 85 miljoen banen verloren gaan als gevolg van technische vooruitgang en automatisering. Daar staat tegenover dat er 97 miljoen nieuwe banen bijkomen. Maar dat nieuwe werk vereist wel andere vaardigheden.

Verder kondigde Cisco nieuwe security-software aan gericht op hybride en multi-cloud-omgevingen. Daarbij wordt het gemakkelijker een evenwicht te bereiken tussen gebruiksgemak en veiligheid. Medewerkers krijgen precies de toegang die ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Cisco introduceert Business Risk Observability, een aanvulling op de eigen Security Cloud. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7467728). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Tip: Train ze IPv6 first en geen Cisco jargon...

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.