Managed hosting door True

Geen Dry January in overname-land

 

De maand januari is afgesloten met een reeks nieuwe overnames en investeringsrondes in Nederland. Zo heeft Arcus IT de portemonnee getrokken voor Infradax en stapt Main in WeFact. Maar er voltrok zich nog meer.

Arcus IT neemt Infradax, een snelgroeiende it-dienstverlener uit Amersfoort, over van de Haagse investeerder BB Capital. Hierdoor verdubbelt Arcus IT in omvang. De it-groep uit Zwolle houdt het management van Infradax, dat mee-investeert in Arcus, aan boord.

Arcus IT heeft acht vestigingen verspreid door het land, waar ruim 250 medewerkers it-diensten verlenen met business partners als Microsoft en Afas. Volgens Rob Verbeek, ceo van Arcus IT, treedt zijn bedrijf nu toe tot de top vijf van grootste mid-market-ict-dienstverleners van Nederland. ‘Infradax voegt een aantal interessante activiteiten, diensten en marktsegmenten toe en vergroot onze landelijke dekking met nieuwe locaties', aldus Verbeek. Het bedrijf uit Amersfoort heeft ruim zevenhonderd klanten met een focus op de sectoren zorg, lokale overheid en zakelijke markt. Arcus IT wordt financieel ondersteund door Egeria, de investeerder die mede-eigendom is van de familie Brenninkmeijer (C&A).

~~~
Main Capital, net als BB Capital opererend vanuit Den Haag, verwerft de meerderheid in de Nederlandse maker van facturatiesoftware WeFact. Met de kennis van Main over de Europese softwaremarkt gaat WeFact zijn vleugels in het buitenland uitslaan. Het bedrijf uit Eersel heeft een saas-oplossing voor het versturen van facturen, het opstellen van offertes en het verwerken van inkoopfacturen. WeFact bedient tienduizend klanten in Nederland, België en een aantal andere Europese landen. Ruim 750 accountantskantoren treden daarbij op als wederverkoper. Roel Korting, ceo van WeFact, wil zijn bedrijf uitbouwen tot een vooraanstaande internationale speler.

~~~
De Amsterdamse software-investeerder Pride Capital steekt 2,75 miljoen euro in het Deense EasyTranslate. Met dit geld wil dit Deense bedrijf dat ook in Nederland actief is, meer ai in hun vertaal- en content-software stoppen. Het furore makende ChatGPT wordt in het product geïntegreerd. De twee partijen gaan nauw samenwerken bij de bouw van een leidend platform voor lokalisatie-software. Pride gaat meer in Noord-Europa actief worden. In juli wordt daartoe in Kopenhagen een eigen kantoor geopend.

~~~
In omgekeerde richting komen Scandinavische software-investeerders naar Nederland. Het Zweedse Partinc Capital zoekt investeringsmogelijkheden van tussen de half miljoen en twee miljoen euro in Nederlandse b2b-saas-scale-ups. Dat gebeurt in samenwerking met de Utrechtse softwareontwikkelaar Paqt. Dit bedrijf van Robert Horsmans en Maurits Dijkgraaf is al betrokken bij VoorleesExpress, Key2Control en LesLab. Partinc investeert in precies dezelfde soorten softwarebedrijven.

~~~
De Zweedse Genexis Group (glasvezel-breedband) die in Eindhoven een Nederlandse vestiging heeft, lijft de eveneens Zweedse Interno Group in. Hoewel een Zweedse deal, wel één met een Nederlands tintje. De Nederlander Gerlas van den Hoven, tevens voorzitter van de branchevereniging NLconnect, wordt ceo van de Genexis Group.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7465858). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.