Managed hosting door True

Sanderink en Van Rijbroek stappen in huwelijksbootje

 

Centric-oprichter Gerard Sanderink is begin januari getrouwd met Rian van Rijbroek. In de vierenhalf jaar dat zij elkaar kennen, kreeg Van Rijbroek steeds meer invloed op de handel en wandel van de Twentse ondernemer. Dit leidde tot leegloop bij de Centric-directie, onrust onder het personeel en diverse rechtszaken tegen zijn ex. Het huwelijk met Van Rijbroek heeft geen invloed op het ict-bedrijf, meldt onafhankelijk interim-bestuurder Peter Wakkie aan het AD.

Sanderink heeft sinds afgelopen november bij het ict-bedrijf geen bevoegdheden meer als bestuurder en aandeelhouder en het huwelijk zal hier niets in veranderen. 'Hij komt niet terug', vertelt Wakkie aan de krant. 'Ik ga daar niet in detail op in, maar ik verwacht niet dat het beheer van de aandelen ooit nog teruggaat.'

Stichting

Het is niet zo dat Van Rijbroek helemaal geen invloed heeft, al dan niet getrouwd. Zo heeft ze al enkele jaren zitting in het bestuur van een stichting die Sanderinks erfenis na zijn dood moet beheren. Verder is nog onduidelijk hoe zij invloed krijgt bij de andere bedrijven van Sanderink, zoals Strukton en Antea. Daar is Sanderink nog bestuurder. Van Rijbroeks invloed is afhankelijk van de manier waarop de echtelieden zijn getrouwd.

Ook is bekend dat Van Rijbroek Sanderinks e-mailaccounts beheert en zich in het verleden bemoeide met belangrijke contracten van Centric, een belangrijke ict-dienstverlener aan de overheid.

Relatie

Over de relatie tussen Rian van Rijbroek en Gerard Sanderink is veel gezegd. Aike Schoots, een van de weinigen die het 'jonge' paar goed kent, is positief. In antwoord op vragen van het OM, vertelt Schoots in augustus 2022 dat Van Rijbroek 'zorgzaam is voor Sanderink'. Bekend is dat de Brabantse met allerlei kruidenmengsels en alternatieve middelen zijn gezondheid probeert te verbeteren.

Relationeel gaat het de Twentse zakenman voor de wind, is Schoots' indruk. Sanderink en Van Rijbroek hebben het goed samen, bevestigt hij aan het OM. Hij wilde bijna 'eindelijk' zeggen. 'De relatie is door de problematiek eromheen ook problematisch geweest.' Op de vraag waarom Sanderink en Van Rijbroek niet stoppen met het conflict met Sanderinks ex-vriendin Van Egten en gaan genieten van elkaar, reageert Schoots dat hij het punt begrijpt, maar dat het niet zo werkt.

Schoots is oud-directeur van Struktons railbouwdivisie. Hij leerde Sanderink in 2009 kennen, raakte bevriend met de Twentse ondernemer en werd later niet-uitvoerend bestuurder bij Centric. Schoots heeft Sanderink altijd door dik en dun gesteund, ook naar buiten toe.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7458369). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.