Managed hosting door True

Omzet ict-detacheerders neemt verder toe

 

stijging

De omzet van detacheerders in de ict is het afgelopen kwartaal met 26 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat is ver boven de gemiddelde toename in de detachering die uitkwam op zestien procent.

Dit blijkt uit de laatste MarktMonitor van de Vereniging van Detacheerders in Nederland (VvDN). De algemene tariefstijging over alle sectoren bedroeg in het derde kwartaal 1,5 procent vergeleken met het kwartaal daarvoor. Ten opzichte van een jaar eerder was de toename 6,9 procent.

Volgens bestuurslid Fred Boevé, tevens directeur it bij I4talent (werving en selectie), loopt de ict-detachering daarmee in de pas. Dat de tarieven niet snel toenemen, komt door vele vaste mantelcontracten. Grote opdrachtgevers zoals de Belastingdienst, Defensie, politie, ASML en Shell hanteren meerjarige mantelcontracten met vaste tarieven.

Het gemiddelde percentage leegloop zakte in de ict van zes procent een jaar geleden naar 3,2 procent. Boevé ziet dit percentage niet verder dalen omdat altijd sprake is van enige frictie. ‘Tussen projecten zitten steeds twee tot drie weken wachttijd. Het duurt even voordat bijvoorbeeld accounts zijn geregeld en werkplekken zijn ingericht. Bij de overheid moeten kandidaten bovendien worden gescreend.’

Hoge peil

Boevé verwacht dat de vraag naar ict’ers op nagenoeg hetzelfde hoge peil blijft. In tegenstelling tot andere sectoren zal de impact van een (mogelijke) recessie gering zijn. Een kentering komt er niet, hooguit een lichte afvlakking. Security-vraagstukken en cloud-oplossingen zijn ingewikkelde processen en vormen de oorzaak van deze stijging. Daarnaast zijn ‘data’ het nieuwe goud en elke organisatie heeft met datatransitie te maken. Veel vraag blijft er naar data-engineers en data-scientists. Ook is er veel behoefte aan ict’ers die verschillende pakketten zoals crm, hr, financiën en logistiek aan elkaar vast kunnen knopen, aldus het bestuurslid van de VvDN.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7434743). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Belastingdienst

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.