Managed hosting door True

Lenovo tracht minder afhankelijk te zijn van pc-markt

 

De slabakkende pc-markt speelt Lenovo parten. De inkomsten van het Chinese it-bedrijf zijn in het tweede fiscale kwartaal tot september gedaald met vier procent. Al groeide de andere activiteiten met dubbele cijfers. ‘Onze niet-pc activiteiten worden solide nieuwe groeimotoren.'

Echt fraai waren de resultaten niet bij Lenovo. Het bedrijf zag zijn omzet dalen met vier procent tot iets meer dan zeventien miljard dollar, al is volgens Lenovo de omzet exclusief wisselkoerseffecten nog steeds met bijna drie procent gestegen. Ook de nettowinst steeg met zes procent.

Het is vooral de belangrijkste afdeling van Lenovo, Intelligent Devices Group, waaronder pc's, tablets, telefoons en consumentenapparatuur vallen, die in de klappen deelt. Lenovo erkent dat de verkoop (11 procent lager) en marges (12 procent lager) in het voorbije kwartaal onder druk kwamen te staan, maar dat de smartphone-activiteiten (denk hierbij aan Motorola, het bedrijf dat Lenovo in 2014 overnam) voor het tiende achtereenvolgende kwartaal winstgevend bleven.

Niet-pc-activiteiten

Lenovo kon tijdens een earnings call met journalisten niet genoeg benadrukken dat de niet-pc-activiteiten een mooie groei laten zien. De Infrastructure Solutions Group boekte een derde meer inkomsten tot een recordbedrag van 2,6 miljard dollar. Volgens Lenovo komt dat door de sterke vraag naar servers ter ondersteuning van cloud- en edge-diensten. De afdeling Solutions & Services Group verbeterde de inkomsten met 26 procent tot 1,7 miljard dollar. ‘Onze niet-pc activiteiten worden solide nieuwe groeimotoren’, was de teneur.

Activiteiten als infrastructuur en diensten moeten het bedrijf minder afhankelijk maken van de pc. Al daalt de pc-verkoop bij Lenovo, zo benadrukt het bedrijf en blijkt ook uit marktcijfers, minder fors dan bij de meeste grote concurrenten.

Bovendien ziet Lenovo op middellange- en lange termijn zeker nog toekomst in de pc-markt, die ze op termijn ziet oppikken. ‘Die pc is en blijft nog altijd het centrum van alle applicaties, zowel voor consumenten als bedrijven’, opperde Luca Rossi, hoofd van de Intelligent Devices Group. Daarnaast ziet hij ook potentieel in de pc-vervangingsmarkt. ‘Vier- à vijfhonderd miljoen toestellen wereldwijd zijn vandaag vier à vijf jaar oud, en zijn spoedig aan vervanging toe. Ook dat speelt een rol.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7430098). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.