Managed hosting door True

Wat worden dé it-trends van 2023?

Onderzoek | IT Trendsonderzoek 2022-2023 Supply Value

 

Glazen bol

Jaarlijks voert Supply Value het IT Trendsonderzoek uit, een studie naar welke it-ontwikkelingen professionals werkzaam in of met it in Nederland verwachten binnen nu en een jaar. Supply Value, specialist op het gebied van netwerkoptimalisatie, brengt niet alleen in kaart welke trends dit zijn, maar ook welke toepassingen relevant zijn binnen it en wat de impact is op de business. Computable ondersteunt het onderzoek en publiceert de resultaten half december 2022 in zijn jaargids Computable 100.

Het IT Trendsonderzoek heeft dit jaar een vernieuwde opzet waarbij de nadruk ligt op de ontwikkelingen en toepassingen van it-trends. Het doel van dit onderzoek is het ondersteunen van informatiemanagement- en -technologieprofessionals bij het stellen van prioriteiten en bepalen van de juiste focus. U kunt hier deelnemen aan het IT Trendsonderzoek.

Cyber- en datasecurity

"Meer dan 86 procent van de respondenten rekent cyber- en datasecurity tot de top drie trends"

Afgelopen jaar bleek cyber- en datasecurity de belangrijkste it-trend van het jaar; meer dan 86 procent van de respondenten rekent deze trend tot de top drie. Niet alleen de bekendheid en prioriteit van deze it-trend is gestegen, ook wordt meer belang gehecht aan goede beveiliging van data en de gebruikte technologieën. De top drie wordt compleet gemaakt door de trends data en cloud.

Digitale dreigingen, cyberinbraken en datalekken komen nationaal en internationaal steeds vaker voor. De verdergaande digitalisering maakt organisaties kwetsbaar voor digitale aanvallen, waardoor forse investeringen nodig zijn om deze kwetsbaarheid te verlagen. Het mag dan wel lijken dat investeringen in cyber- en datasecurity niet direct geld opleveren, maar het negeren ervan (of onderschatten van de risico’s) kan grote financiële en imagoschade opleveren.

Enquête

Ook dit jaar wordt het IT Trendsonderzoek weer uitgevoerd en zijn Supply Value en Computable benieuwd of andere it-trends als data ethics & regulations, ciso-as-a-service en hybride projectmanagement hoge ogen zullen scoren. Doe dus mee aan het IT Trendsonderzoek! Het invullen van de enquête neemt ongeveer vijf minuten in beslag. Antwoorden worden vertrouwelijk behandeld, het onderzoek kan ook anoniem worden ingevuld.

Als u deelneemt aan ons IT Trendsonderzoek dan kunt u kosteloos het onderzoeksrapport ontvangen en maakt u kans op een spendanalyse op uw ict-uitgaven door de procurement-specialisten van Supply Value of vijf dagen consultancy voor/bij een goed doel naar keuze (ANBI-doelen). Ook is Supply Value op zoek naar geïnteresseerden om verdiepende interviews te houden over de komende it-trends. Geïnteresseerden hierin kunnen dit in de enquête aangeven.

Resultaten 2021-2022

Bent u benieuwd naar de resultaten van vorig jaar? Bekijk dan de belangrijkste punten uit de publicatie die Supply Value opstelde of download het gehele onderzoeksrapport. U kunt ook het artikel op Computable.nl lezen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7424920). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.