Managed hosting door True

It-budgetten stijgen in 2023

 

Ondanks de recessievrees zijn de meeste bedrijven van plan de it-budgetten volgend jaar te verhogen. Bijna niemand verlaagt. Het Covid-19-effect speelt hierin een rol.

Dat concludeert Spiceworks Ziff Davis (SWZD) in zijn '2023 State of IT-rapport', dat recent is uitgebracht. Van de bijna duizend ondervraagde it-aankopers uit de VS en Europa zegt 83 procent zich zorgen te maken over de gevolgen van een recessie in 2023 voor hun bedrijf. Desondanks zei iets meer dan de helft dat ze van plan zijn hun it-uitgaven in 2023 te verhogen, terwijl zes procent zei dat ze hun it-budget verlagen. Ook onder bedrijven die zich voorbereiden op bezuinigingen op hun algemene bedrijfsuitgaven in 2023, is nog een groot deel nog steeds van plan hun it-budgetten te verhogen.

Ongeveer veertig procent van de budgetverhogingen zal het gevolg zijn van inflatie, hoewel prijsstijgingen voor de respondenten slechts een secundaire overweging waren, aldus het rapport. In plaats daarvan worden it-budgetten vooral gepland rond de noodzaak om verouderde hardware te vervangen. Verder is er een hogere prioriteit voor it-projecten en voor beveiligingsproblemen.

Voordelen

Sinds de Covid-19-pandemie is alles veranderd, oppert Jim Rapoza, vp en hoofdanalist Aberdeen Strategy & Research, een dochterbedrijf van Spiceworks Ziff Davis, in een mededeling naar aanleiding van het rapport. ‘Bedrijven die tijdens de pandemie in technologie investeerden, zagen aanzienlijke voordelen’, aldus Rapoza. ‘Ze zagen verbeteringen op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging. Er waren ook lagere totale it-kosten bij organisaties die hun infrastructuur moderniseerden - zelfs als dat aanvankelijk uit noodzaak was’, klinkt het.

‘De lessen die tijdens de eerste dagen van de pandemie zijn geleerd, liggen nog vers in het geheugen. Daarom zien die leiders it-investeringen en -flexibiliteit nu als een belangrijk onderdeel van hun toekomstige planning.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7416841). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.