Managed hosting door True

Cimsolutions, VKA, Brunel grote winnaar Haagse tender

Trio doet mee met drie van de vijf percelen

 

Stadhuis van gemeente Den Haag.

Gemeente Den Haag betrekt de komende twee tot vier jaar externe ict-professionals van verschillende dienstverleners en heeft daarvoor 44 miljoen euro beschikbaar. Het werk is verdeeld over vijf percelen, waarvoor meerdere partijen zijn geselecteerd. Ict-bedrijf Cimsolutions doet met zijn partners Brunel en VKA mee in drie percelen, Ordina in twee.

De vijf percelen betreffen generieke ict, security, privacy, architectuur en data & ai. Elke raamovereenkomst die gemeente Den Haag voor deze werkzaamheden sluit, heeft een looptijd van twee jaar, met tweemaal een optionele verlenging van een jaar.

Percelen

Voor het generieke perceel selecteerde gemeente Den Haag uit acht inschrijvers drie partijen. Het gaat om de combinatie Cimsolution, Brunel en Verdonck, Klooster & Associates (VKA), om Yacht en om een consortium van Linkit, Bartosz en Divetro. Het perceel heeft een contractwaarde van maximaal 26 miljoen euro. Dit is inclusief de eventuele verlengingstermijnen.

Het tweede perceel betreft security en werd gegund aan het trio Cimsolution/Brunel/VKA en Ordina. Er is een totaalbedrag van 1,12 miljoen euro mee gemoeid.

Vijf inschrijvers hadden interesse in perceel 3: privacy. Uiteindelijk koos de gemeente voor Cuccibu uit Eindhoven en Privacy Management Partners Coöperatie uit Utrecht. Zij mogen de taken verdelen voor een bedrag van 3 miljoen euro.

Architectuur en data & ai

Het perceel Architectuur was minder populair, want daarop schreef alleen Ordina in. Hoewel de aanbestedingsprocedure voorschreef om deze klus bij twee dienstverleners neer te leggen, werd het perceel gegund aan de enig inschrijver. De contractwaarde bedraagt maximaal 2,24 miljoen euro.

Voor perceel 5 (data en ai) gaat de gemeente wederom in zee met  Cimsolutions. Ook Atos Nederland sluit hiervoor een raamovereenkomst af. Er waren acht partijen die hadden ingetekend op deze opdracht ter waarde van 6,4 miljoen euro.

Ict in Den Haag

Gemeente Den Haag heeft haar ict grotendeels gecentraliseerd. Volgens Linkit, een van de geselecteerde ict-bedrijven, werken ongeveer vijfhonderd ict'ers op de gemeentelijke ict-afdeling aan een groot aantal applicaties.

De afgelopen jaren voerde de afdeling gemiddeld ongeveer honderd ict-projecten simultaan uit, naast de standaard it-dienstverlening. De projecten variëren van digitalisering van de dienstverlening voor de inwoners en projecten voor de jeugdzorg en participatiewet, tot implementatie van datagedreven werken en toepassing van algoritmes en ai.

Voor ict-projecten in het sociale domein werkt gemeente Den Haag samen met Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Dit gebeurt onder de naam Wigo4it. Deze gezamenlijke gemeentelijke ict-dienstverlener selecteerde afgelopen juli het consortium TNG Staffing en Caesar Groep als vaste leveranciers voor de inhuur van extern it-personeel en -expertise.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7409720). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.