Managed hosting door True

EU-project Increace bestrijdt elektronische afvalberg

 

De EU wil de circulaire economie op gebied van elektronica verder op gang brengen. Met steun van de Europese Commissie gaat het nieuwe onderzoeksproject Increace de groeiende berg elektronisch afval bestrijden. Voornaamste doel is het aandeel van gerecyclede kunststoffen in nieuwe elektrische en elektronische apparatuur te vergroten.

De Universiteit Maastricht, de KU Leuven, Vorwerk, SAP en Philips nemen aan Increace deel. Het project, met een budget van 7,2 miljoen euro, brengt belangrijke spelers uit verschillende sectoren samen. Hiertoe behoren softwareontwikkelaars, consultants, onderzoeksinstellingen, recyclingbedrijven, productontwerpers en fabrikanten van componenten en eindproducten.

Het voornemen bestaat nieuwe op data gebaseerde sorteersystemen te ontwikkelen. Deze moeten voorkomen dat potentieel gevaarlijke stoffen in de recycling van kunststoffen terechtkomen. Ook rendement van de terugwinning kan omhoog door combinatie van mechanische, chemische en op oplosmiddelen gebaseerde technieken voor recycling. Een blockchain-aanpak moet de traceerbaarheid van de materialen verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7390080). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.