Managed hosting door True

Opnieuw advocaat van Sanderink geschorst

Tuchtrechter veroordeelt na Aldo Verbruggen ook Jan Boogaard

 

Jan Boogaard, een voormalige advocaat van Centric-eigenaar Gerard Sanderink, krijgt een voorwaardelijke schorsing van twee maanden aan zijn broek. Hij is na Aldo Verbruggen de tweede advocaat van de Twentse it-ondernemer die door de tuchtrechter wordt veroordeeld.

De Raad van Discipline in Den Bosch heeft Boogaard, die Sanderink bijstond in zijn juridische gevecht tegen zijn ex-vriendin Brigitte van Egten, flink op de vingers getikt.

De Zeeuwse advocaat zou zijn oren te veel hebben laten hangen naar wensen van de eigenzinnige Sanderink. Hij voerde blind uit wat Sanderink dacht nodig te vinden. Boogaard verzuimde de regie in handen te nemen, zo citeert Advocatie de Raad van Discipline.

Ook vindt deze Raad dat de Middelburgse advocaat het vertrouwen in de advocatuur heeft geschaad. Boogaard bleef hardnekkig privégegevens van Van Egten gebruiken die van haar e-mailaccount kwamen. Hij was daarover eerder op de vingers getikt. In andere procedures moest Boogaard van de rechter reeds overgelegde producties met privégegevens van Van Egten intrekken. Hij ging opnieuw in de fout nadat de ict-ondernemer hem had opgedragen betrokken e-mailberichten toch te gebruiken.

Berisping

"De advocaat verzuimde de regie in handen te nemen"

Overigens is het de tweede keer dat Boogaard de Raad van Discipline op zijn weg vindt. In april 2020 kreeg hij al een berisping. Dit kwam mede doordat hij een commercieel directeur van een Sanderink-bedrijf, die een verklaring in het voordeel van Van Egten had afgelegd, op ongeoorloofde
manier had geprobeerd aan het praten te krijgen.

Sanderink heeft inmiddels een hele stoet aan advocaten versleten, van wie een aantal gevoelig reputatieverlies heeft geleden. Aldo Verbruggen werd tot vier maanden veroordeeld, omdat hij een onafhankelijk fraudeonderzoek naar Sanderinks ex-vriendin deed, maar gelijktijdig de belangen van de Twentse zakenman diende. Hij had zich naar Van Egten toe misleidend opgesteld, oordeelde de tuchtrechter.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7388002). © Jaarbeurs IT Media.

7


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.