Managed hosting door True

Krapte aan ict'ers dwingt Arcus en Accent tot fusie

 

Ict-dienstverlener Arcus IT in Zwolle en Accent Automatisering in Sneek fuseren. Investeerder Egeria neemt in beide bedrijven een meerderheidsbelang en voegt de twee samen. De schaarste aan it-talent is een belangrijke drijfveer voor de fusie. Tezamen vormen ze een financieel sterke onderneming van 250 medewerkers verspreid over Nederland.

'In onze branche wordt expertise, zoals van data en security, steeds specialistischer en talent almaar schaarser', meldt Rob Verbeek, oprichter en algemeen directeur van Arcus IT. 'Door onze krachten te bundelen met Accent staan we sterker.' Volgens hem krijgt het fusiebedrijf met de inbreng van Egeria de financiële slagkracht die nodig is om te groeien en expertise in de organisatie 'te verankeren'.

Overnames

"In onze branche wordt expertise specialistischer en talent schaarser"

Managed service provider Arcus IT groeide tussen 2016 en nu van achttien mensen tot ongeveer 250. Dit gebeurde voornamelijk door overnames, twaalf in totaal. Zo nam het Zwolse bedrijf de afgelopen twee jaar de branchegenoten Syson, Phuylax, ICTaurus, Itass en Differit over. Inmiddels telt de onderneming acht vestigingen verspreid over Nederland.

Accent Automatisering bestaat al vijfentwintig jaar en ondersteunt organisaties onder meer op de gebieden cloud, telefonie, security en werkplekbeheer. Er werken ongeveer vijftig mensen. In de zomer van 2020 nam het bedrijf zijn branchegenoot De Poort Automatisering uit Sint Nicolaasga over.

Egeria is een in Amsterdam gevestigde investeringsmaatschappij. Onder meer Ilionx, QNH en Trust zijn bekende ict-bedrijven waarin Egeria heeft geïnvesteerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7356586). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.