Managed hosting door True

Realdolmen-eigenaar in handen van investeerder VS

 

Het Franse it-bedrijf Inetum, dat eerder Realdolmen overnam, gaat over naar investeringsbedrijf Bain Capital. Deze telt twee miljard euro neer om de it-groep in te lijven.

Het bericht komt van persagentschap Reuters, dat zich baseert op bronnen dicht bij het dossier. Inetum is een van origine Franse it-dienstenleverancier actief in 26 landen. Het bedrijf telt bijna 27.000 werknemers wereldwijd. Hieronder dus ook voormalige Realdolmen-medewerkers.

Inetum is ook in België actief, sinds het in 2018 het softwarebedrijf Realdolmen van de beurs haalde. Dat gebeurde onder de naam GFI. Toen telde Realdolmen 1.200 werknemers.

Saskia Van Uffelen had tijdlang een topfunctie bij Inetum. Vorig jaar nam de huidige ceo en voorzitter Vincent Rouaix haar plaats over.

Inetum, dat een jaaromzet van zo'n twee miljard euro haalt, is sinds een jaar of vijf eigendom van het Qatarese conglomeraat Mannai. Volgens Reuters gaven de Qatarezen deze week hun ‘go’ voor de overname van Inetum door het Amerikaanse private-equitybedrijf Bain Capital.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7305806). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.