Managed hosting door True

Stepco verhuist naar DSM-toren in Sittard

 

Oude DSM torens Sittard

Links de Noordtoren van het DSM-gebouw in Sittard

In maart 2022 verhuist Stepco met zijn hoofdkantoor vanuit Ittervoort naar Sittard, verderop in Limburg. Daar betrekt de ict-dienstverlener een verdieping in een van de torens die de multinational DSM anderhalf jaar geleden verliet.

Stepco biedt diensten op het vlak van cloud computing, it-beheer en it- beveiliging. Het bedrijf is opgericht in 1992 en maakte de afgelopen jaren een aanzienlijke groei door, ook internationaal. Zo nam afgelopen oktober Brainbridge uit Antwerpen over en in 2017 de Duitse branchegenoot Twinsec. Bij elkaar telt het bedrijf ruim honderd medewerkers. Zij werken onder meer voor klanten als Canon, Otto Workforce, Pearl en DSM.

'Bij de groei van Stepco hoort een locatie die perfect aansluit bij onze ambities', meldt Stepco-directeur Bob Serneels. Hij noemt de Noordtoren van het voormalige DSM-gebouw een toplocatie, dichtbij het treinstation en het stadscentrum. Het gebouw wordt gerenoveerd en geschikt gemaakt voor diverse grote en kleinere huurders.

Het pand stond grotendeels leeg sinds juni 2020. Toen besloot DSM de vestiging te sluiten, omdat de ruimtes amper werden gebruikt met alle thuiswerkverplichtingen van corona. Afgelopen oktober kwam het gebouw in handen van een projectontwikkelaar die er nieuw leven in blaast.

Open ruimte

Op de zevende etage van de Noordtoren betrekt Stepco een kantoortuin met ruim zestig werkplekken. Deze open ruimte zou aansluiten bij de wensen van de medewerkers. 'De indeling en inrichting bevordert de onderlinge samenwerking en communicatie', aldus Serneels. Over het algemeen is het concept van een kantoortuin de afgelopen jaren overigens wel minder populair geworden.

Kortgeleden maakte DSM bekend ook zijn hoofdkantoor in Heerlen te sluiten om zich in Maastricht te vestigen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7294683). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.