Managed hosting door True

Wisseling van de wacht bij commissarissen KPN

Oud-Imtech-ceo Gerard van de Aast volgt Duco Sickinghe op als voorzitter RvC

 

Vanaf half april 2022 verandert de achtkoppige Raad van Commissarissen (RvC) van KPN. Voorzitter Duco Sickinghe neemt dan afscheid en Gerard van de Aast volgt hem op. Ook commissaris Claudia Zuiderwijk vertrekt. Kitty Koelemeijer en Chantal Vergouw treden toe.

Gerard van de Aast wordt de nieuwe voorzitter van KPN's Raad van Commissarissen, het orgaan dat toezicht houdt op de strategie en het beleid van de directie van het bedrijf. Van de Aast is sinds afgelopen april lid van de RvC. In het verleden was hij onder meer topman van bouwbedrijf VolkerWessels. Bij het grote publiek werd hij echter vooral bekend na het faillissement van ict-bedrijf Imtech in 2015, waar hij sinds 2013 ceo was.

Sickinghe en Zuiderwijk

Duco Sickinghe (1958) is commissaris bij KPN sinds april 2014. Een jaar later werd hij voorzitter van de RvC. In 2022 loopt zijn tweede en laatste termijn af. Hij is ook directeur van de Belgische investeringsmaatschappij Fortino. Tussen 2001 en 2013 was hij ceo van het Belgische internet- en telecombedrijf Telenet.

Claudia Zuiderwijk kwam tegelijk met Sickinghe binnen als commissaris. Ook haar termijn loopt komend jaar af. Tussen 2012 en 2020 was zij bestuursvoorzitter bij de KvK. Sindsdien is zij algemeen directeur van het GVB in Amsterdam. In de jaren '90 tot 2003 bekleedde Zuiderwijk verschillende directiefuncties bij Pinkroccade. 

Nieuwe commissarissen

Met het vertrek van Sickinghe en Zuiderwijk komen twee zetels vrij in de RvC. Hiervoor worden Kitty Koelemeijer en Chantal Vergouw voorgedragen. Koelemeijer is sinds 2003 hoogleraar Marketing aan Nyenrode Business Universiteit en Vergouw is sinds 2016 directievoorzitter van verzekeraar Interpolis.

Hun benoemingen gaan in na een besluit van de aandeelhouders van KPN. Dit staat gepland op de algemene vergadering van aandeelhouders (ava) van 13 april 2022. Daarna bestaat de rvc uit Gerard van de Aast (voorzitter), Catherine Gillouard, Peter Hartman, Jolande Sap, Edzard Overbeek, Alejandro Plater, Kitty Koelemeijer en Chantal Vergouw.

De dagelijkse leiding van KPN is in handen van het zeskoppige managementteam. Deze staat onder leiding van ceo Joost Farwerck.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7287139). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.