Managed hosting door True

Ict-detacheerders zien omzet verder dalen

 

ontevreden

Sinds eind 2020 zijn veel ict'ers die voorheen via een detacheerder werkten, in vaste dienst zijn genomen door opdrachtgevers. Ook is een behoorlijk aantal gaan zzp’en. Terwijl de werkgelegenheid voor ict’ers in 2020 en de eerste helft van dit jaar sterk is gegroeid, nam de schaarste aan kandidaten verder toe.

De Vereniging van Detacheerders in Nederland (VvDN) meldt dit in haar Marktmonitor over het derde kwartaal. Detacheerders op gebied van ict hebben hun omzet in het afgelopen kwartaal met 2,8 procent zien dalen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee zet de afname zich voort. Ook in het eerste en tweede kwartaal was de ontwikkeling negatief. Lichtpuntje is wel dat de omzet in het derde kwartaal vergeleken met het kwartaal daarvoor met 1,5 procent steeg.

De detacheringsmarkt staat er bekend om voortdurend in beweging te zijn. Veranderende arbeidsmarkt, nieuwe wetgeving en moderne technieken hebben meteen invloed. Zeker op gebied van ict verandert de markt constant. Ook de manier waarop detacheerders contact hebben, wijzigt zich. In opkomst zijn recruitment marketing en recruitment analytics. Bovendien zoeken zowel detacheerders als ict'ers tegenwoordiger voornamelijk online. Deze zogenoemde 'digital journey' biedt detacheerders kansen om het verschil te maken. Maar ze moeten wel bereid zijn te investeren in digitalisering.

Voorheen was er veel persoonlijk contact met kandidaten, medewerkers en  klanten. Dit is verschoven naar online. Uit een onderzoek van TimeChimp blijkt dat het daardoor extra belangrijk is om nu in te zetten op de juiste digitale tools. Deze zijn nodig om bureaus te verbinden met gedetacheerde medewerkers en de klantrelatie te versterken. Dit geldt ook voor online overleg met collega’s, opdrachtbegeleiding en recruitment. Werken op afstand is een blijvertje. Een kwart van de respondenten ziet dit dan ook als de belangrijkste digitale trend van het moment.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7272084). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.