Managed hosting door True

Angelo Bul vervangt Slaats bij Centralpoint

 

Solliciteren

Na de overname van Centralpoint door het Zweedse Dustin was hij al geen algemeen directeur meer, maar nu vertrekt Luuk Slaats definitief. Hij was nog waarnemend executive vice president Large Corporate & Public Sector Benelux en ziet zich per 1 oktober vervangen door Angelo Bul. De nieuwe directeur verdiende zijn sporen in de telecomsector.

De Zweedse reseller Dustin nam Nederlands grootste it-wederverkoper Centralpoint afgelopen april over voor 425 miljoen euro. Vanaf 1 juli zwaait Slaats er niet meer de scepter als algemeen directeur. Vanaf dat moment was hij als waarnemend executive vicepresident verantwoordelijk voor de activiteiten van de dienstverlener in de grootzakelijke en publieke sector van de Benelux.

Slaats had destijds geen moeite met zijn vertrek als algemeen directeur. Het kwam op een goed moment en hij wilde geen tweede kapitein op het schip zijn. Slaats was voorheen commercieel directeur van Scholten Awater, toen dit bedrijf in 2018 door Infotheek werd overgenomen en samen met het eveneens overgenomen Centralpoint verderging onder de naam Centralpoint.

Telecom

Angelo Bul is de afgelopen jaren veel actief geweest in de telecomsector. Vanaf 2018 werkte hij voor telecomdienstverlener Priocom en zijn Rotterdamse moedermaatschappij Flash Connectivity Group. Tussen 2011 en 2018 was Bul general manager bij de Chinese telecomfabrikant ZTE en de jaren daarvoor was hij directeur bij KPN.

Volgens Dustin-ceo Thomas Ekman, aan wie hij gaat rapporteren, heeft Bul brede internationale ervaring en sterke leiderschapskwaliteiten. Daarmee kan hij de positie van Dustin in de grootzakelijke markt en de publieke sector helpen uitbouwen en een rol spelen in de Europese ambities van de reseller.

De aanstelling van Bul is het sluitstuk van een stoelendans in het groepsmanagement bij Dustin. Na de overname van Centralpoint breidden de Zweden het managementteam uit met vier rollen: operationeel directeur (coo) Nordic werd Alexandra Fürst, coo Benelux werd voormalig operationeel directeur bij Centralpoint Gijsbert Geerders, executive vice president SMB Benelux werd Morten Jakobi en de rol van evp LCP Benelux werd tijdelijk neergelegd bij Slaats. Bul neemt deze rol dus van hem over.

Dustin

Het in 1984 opgerichte Dustin Group heeft meer dan 1.700 medewerkers en staat sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm met hoofdkantoor in Nacka Strand, net buiten het centrum van Stockholm. Het bedrijf biedt ongeveer 255.000 producten met gerelateerde diensten aan bedrijven, de publieke sector en particulieren. De nadruk ligt op het mkb. De omzet over het boekjaar 2019/20 bedroeg ongeveer anderhalf miljard euro en iets meer dan negentig procent van de omzet kwam uit de zakelijke markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7241210). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.