Managed hosting door True

Opnieuw koopt Eurofiber een Franse concurrent

 

FullSave, onderdeel van Eurofiber Group, gaat het eveneens Franse Netiwan overnemen. Het samengaan van de twee grote regionale spelers maakt de weg vrij voor een operator die heel Zuid-Frankrijk bestrijkt.

Eurofiber is een snelgroeiende leverancier van zakelijke glasvezel. Zijn 39.700 kilometer lange netwerk strekt zich uit over grote delen van Nederland, België en Frankrijk, met uitlopers naar Duitsland. Bovendien exploiteert het bedrijf tien datacenters. De onderneming is gevestigd in Maarssen, nabij Utrecht, en heeft verder een kantoor in Zaventem. 

Wat betreft diensten en werkterrein sluit Netiwan, actief in Béziers, Montpellier en Nîmes, goed aan bij het vanuit Toulouse opererende FullSave. Beide bedrijven hebben een vergelijkbaar profiel en ontwikkelpad. Netiwan biedt digitale connectiviteit en werd recentelijk ook aanbieder van hosting- en cloud-infrastructuurdiensten.

Eurofiber expandeert de laatste tijd sterk in Frankrijk. Vorig jaar werden Lumos en FullSave overgenomen. In Noord-Frankrijk bezit men Eurafibre, ATE en Eura DC. In België en Duitsland is de groep ook actief op de consumentenmarkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7239230). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.