Managed hosting door True

Toshiba wijst investeerder CVC definitief de deur

 

Toshiba wijst de avances van CVC Capital Partners definitief af. Het Japanse technologieconcern reageert negatief op een nieuwe brief die de Europese investeerder afgelopen maandag heeft gestuurd.

CVC bood Toshiba aan meer tijd te geven om over het overnamebod na te denken. Maar Toshiba liet gisteren weten dat CVC waar de Nederlander Rolly van Rappard een belangrijke positie bekleedt, lang kan wachten. De Japanners hebben namelijk helemaal geen trek meer in CVC. Ze vinden hun voorstel niet 'bonafide, concreet en zinvol'. 

Eerder stelde het Japanse conglomeraat het voorstel nader te willen bestuderen als CVC met nadere informatie zou komen. Maar CVC heeft in zijn nieuwe brief niet de gevraagde details verstrekt, aldus Toshiba. Zo bleven vragen over CVC's vermogensstructuur en de positie van het management na een eventuele overname onbeantwoord. Nu dit onduidelijk blijft, hebben de Japanners er geen zin meer in om zich over dit voorstel te buigen.

Daar komt nog bij dat Toshiba het oneens is met CVC's opvatting dat Toshiba's huidige managementstructuur de waardecreatie in de weg staat. Als beursgenoteerde onderneming stelt Toshiba daar heel wel toe in staat te zijn. De bestuursraad zegt in principe wel open te staan voor voorstellen, ook als die een einde van de beursnotering zouden betekenen en het concern in privéhanden zou komen. Maar dan moeten die voorstellen wel duidelijker zijn dan dat van CVC. Topman Nobuaki Kurumatani was het hier overigens niet mee eens heeft zijn ontslag aangekondigd. 

CVC had bijna achttien miljard euro over voor het Japanse technologieconcern. Toshiba maakte een moeilijke periode door waarin het de laptopdivisie en chipproductie van de hand moest doen.

Vorige week kondigde overigens topman Nobuaki Kurumatani zijn vertrek aan na een intern dispuut over het overnamebod van CVC. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7171002). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!