Managed hosting door True

ICT Group neemt technisch automatiseerders over

Overname Profit Consulting en Strypes in lijn met groeiambitie

 

Deal handen schudden overname

ICT Group wil groeien door overnames en voegt de daad bij het woord. De ict-dienstverlener lijft de twee technisch automatiseerders Profit Consulting en Strypes Nederland in. Onvermeld blijft hoeveel geld met de overnames is gemoeid. ICT Group verdwijnt binnenkort waarschijnlijk van de aandelenbeurs op initiatief van twee investeerders.

Met de toevoeging van Profit Consulting en Strypes breidt ICT Group zijn portfolio van technische automatisering uit.

Profit specialiseert zich in de ontwikkeling en implementatie van software in technische omgevingen. Veel van de klanten zitten in sectoren als zorg, automotive, halfgeleider, lucht- en ruimtevaart. Het bedrijf heeft vestigingen in Eindhoven en Apeldoorn, elk een eigen bv, waar ongeveer dertig mensen werken.

Strypes is eveneens dienstverlener op het vlak van technische en industriële automatisering, maar richt zich op klanten in de sectoren transport, infrastructuur, life sciences, hightech, industrie en nutsvoorzieningen.

ICT Group is bij deze overname vooral geïnteresseerd in de infrastructuurmarkt. Bij Strypes werken ongeveer veertig mensen, waaronder personeel in zijn Portugese vestiging. Deze betekent voor ICT Group een nieuwe nearshoring-locatie, naast zijn huidige in Bulgarije.

Investeringsmaatschappijen

De Barendrechtse ict-dienstverlener bekijkt sinds afgelopen zomer mogelijkheden om het bedrijf sneller te laten groeien, zowel geografisch als qua schaalomvang. Uiteindelijk werd vorige maand gekozen voor een bod van investeringsmaatschappijen NPM Capital en Teslin, ter waarde van ongeveer 140 miljoen euro. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) moet het bod nog goedkeuren.

In juli 2020 nam ICT Group it-detacheerder Esprit over. Eind december lijfde het bedrijf logistieke-softwareleverancier Yellowstar in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7161494). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.