Managed hosting door True

Centric-topman Sanderink vernietigt bewijs

 

Verscheuren

De klucht rond Gerard Sanderink, directeur van ict-bedrijf Centric en bouwconcern Strukton, heeft 21 december een vervolg gekregen. Volgens een verslag in dagblad Tubantia heeft hij bewijsmateriaal vernietigd waarnaar een deurwaarder bij het kantoor van Strukton in Utrecht vroeg. Hij wiste e-mails en whatsapp-berichten die hij had verstuurd om zijn ex-zaken- en levenspartner Brigitte van Egten in een kwaad daglicht zetten.

Het conflict tussen Van Egten en Sanderink speelt al een paar jaar en kreeg volgens Van Egten gestalte toen Sanderink een nieuwe vriendin kreeg: de zelfbenoemde cybersecurity-deskundige Rian van Rijbroek.

Sanderink claimt dat Van Egten louche zaken uitvoert in Gambia, waar zij directeur is van een zonne-energiebedrijf van Sanderink. Ondanks gerechtelijke uitspraken heeft Sanderink de niet bewezen aantijgingen niet volledig ingetrokken.

Gewist

Om na te gaan naar wie Sanderink de aantijgingen heeft verstuurd en de inhoud ervan te beoordelen, wilde een deurwaarder beslag leggen op diens telefoon en diens mailaccount bij Strukton. Sanderink bedreigde de deurwaarder en opgeroepen politieagenten en weigerde mee te werken. Uiteindelijk zijn de bewuste berichten op de telefoon gewist, zo bleek uit meldingen van Apple op het e-mailaccount dat de deurwaarder wel heeft kunnen bemachtigen.

Een uitvoerig verslag van de gebeurtenis staat in Tubantia. Desgevraagd vertelt Paul Tjiam, partner bij Simmons & Simmons en advocaat van Van Egten, dat het artikel correct weergeeft wat er is gebeurd.

Verantwoordelijkheid

“Sanderink begaat een ernstig misdrijf door tijdens de beslaglegging opzettelijk bewijsmateriaal te vernietigen. Dat is absurd, zeker gelet op zijn rol als eigenaar en bestuurder van Strukton en Centric. En hij lijkt ook nog eens te zijn geholpen door Erik Hermsen, de directeur van Strukton. Sanderink sleept iedereen mee in zijn persoonlijke gevecht met Van Egten: zijn bedrijven, zijn werknemers én zijn klanten. Ik begrijp niet dat mensen om hem heen niet gezamenlijk opstaan om hem weer bij zinnen te krijgen. De directieleden en de OR van Strukton en Centric hebben de verantwoordelijkheid om in het belang van de ondernemingen, de werknemers én Sanderink, tot actie over te gaan om erger te voorkomen”, aldus Tjiam.

Van Egten gaat waarschijnlijk aangifte doen tegen Sanderink en Hermsen. Door de drukte rond de Kerstdagen is het er nog niet van gekomen.

Inmiddels rommelt het wel bij de bedrijven van Sanderink. Zo klaagt advies- en ingenieursbureau Antea (het vroegere Oranjewoud) dat zijn winsten worden afgeroomd ten gunste van Strukton.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7113246). © Jaarbeurs IT Media.

8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.