Managed hosting door True

Techreuzen dansen corona van zich af

 

collega's

Ruim 32 miljard euro, ofwel 38 miljard dollar. Dat is de kwartaalwinst van de vier techreuzen Apple, Amazon, Alphabet en Facebook. De coronacrisis deert hen blijkbaar niet.

Met zowat 5400 miljard dollar (4628 miljard euro) staan deze vier grote van de big tech voor een enorme beurswaarde. En die waarde nam het voorbije kwartaal alleen al met ongeveer acht procent toe.

De Silicon Valley-toppers Apple, Facebook en Alphabet/Google zorgen er overigens voor dat hun thuisstaat Californië de vijfde grootste economie ter wereld is. Alleen Amazon bevindt zich buiten Californië en heeft Seattle als thuisbasis.

Amazon

Opvallend waren de goede resultaten van de vier. De absolute uitblinker was Amazon, dat profiteert van de piekende online-verkoop tijdens de coronapandemie. Met een omzet van 96,2 miljard dollar (82,4 miljard euro) doet Amazon het 37 procent beter dan hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Ook Alphabet/Google zag zijn omzet in het derde kwartaal aandikken tot 46,2 miljard dollar (39,6 miljard euro), wat beter is dan verwacht.

Facebook

Tegelijk boekte Facebook in het derde kwartaal meer omzet dan verwacht. Het moest afrekenen met de boycot van adverteerders rond vermeend racisme, maar dat kon hen bedrijfsmatig blijkbaar niet veel schelen.

Alleen Apple hield zich nog een beetje in. Het derde kwartaal is voor het elektronicabedrijf altijd al het minst goede, aangezien consumenten traditioneel wachten op eindejaar om de nieuwste iPhone te kopen. Al maakte de goede verkoop van de Mac de tegenvallende cijfers van de iPhone deels goed.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7084805). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.