Managed hosting door True

AT&T bedankt voor onderdelen KPNQwest

 

HAARLEM - Het telecombedrijf KPNQwest is failliet. De onderhandelingen met het Amerikaanse AT&T, die interesse had voor onderdelen van de noodlijdende firma, zijn mislukt.

AT&T had ongeveer 200 miljoen dollar over voor selecte stukken van het bedrijf. Daaronder bevond zich zeer waarschijnlijk de Europese glasvezelring. De joint venture heeft ongeveer 25 duizend kilometer glasvezel aangelegd die de Europese hoofdsteden met elkaar verbindt in een snel netwerk. Dit Eurorings-netwerk ligt nu te grabbel.   De directie van KPNQwest meldt dat het een groot deel van het bedrijf had willen verkopen, maar dat de onderhandelingen daarover tot niets hebben geleid. Bovendien verwachten de bestuurders geen verandering in die situatie voor in ieder geval de komende vierentwintig uur. De bedrijfsleiding heeft dus de rechtbank in Haarlem verzocht de surséance om te zetten in faillissement.   Berichten deden al de ronde dat het Amerikaanse moederbedrijf Qwest had geweigerd nog meer geld in het samenwerkingsverband met KPN te steken om het drijvende te houden. KPNQwest had vorige week uitstel van betaling aangevraagd - en gekregen - met de hoop door het afstoten van niet-essentiële delen toch te kunnen overleven. Klanten van het bedrijf kregen gisteren al te horen dat zij uitwijkplannen moesten opstellen.   Concurrerende telecombedrijven en dienstverleners maakten zich midden deze week al op om de uitval op te vangen. Zo kondigde VPN-aanbieder (virtual private network) Vanco de oprichting van een Swat-team aan om bezorgde multinationale KPNQwest-klanten binnen te halen.   Jasper Bakker  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7074). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.