Managed hosting door True

T-Systems gooit telecom overboord en focust op it

Ook in Nederland worden telecomdiensten ondergebracht in nieuw bedrijfsonderdeel GBS

 

Ict-bedrijf T-Systems levert geen telecomdiensten meer. Moederbedrijf Telekom Deutschland heeft deze dienstverlening vanaf juli ondergebracht in het nieuwe bedrijfsonderdeel Deutsche Telekom Global Business Solutions (GBS). In Nederland wordt deze onderneming geleid door Vikash Ramnewash. Klanten zullen weinig merken van de wijziging, aldus een woordvoerder.

Het idee achter de afsplitsing van de telecomdiensten is dat T-Systems zich gaat toeleggen op it en digitalisering. Deze dienstverlening wordt bovendien meer gericht op specifieke sectoren. Naast automotive en overheid, betreft het de sectoren zorg, retail, logistiek, banken en verzekeraars, maakindustrie, farmacie en chemie.

'Powerhouse'

"Door deze bundeling wordt de reikwijdte van ons netwerk nog groter"

Moederbedrijf Telekom Deutschland bundelt de zakelijke telecomdienstverlening in het nieuwe bedrijfsonderdeel Deutsche Telekom Global Business Solutions. Dit is een echt b2b powerhouse, aldus de kersverse managing director Ramnewash van Deutsche Telekom GBS Nederland. Hij werkt sinds 2017 bij T-Systems, het laatste jaar als director connectivity & security services.

‘Door deze bundeling van krachten wordt de reikwijdte van ons netwerk en efficiëntie nog groter’, meldt Ramnewash. Volgens hem kan het bedrijf hierdoor zijn internationale klanten beter van dienst zijn bij nieuwe technologische ontwikkelingen, zoals sd-wan (software-defined wide area network), een van de paradepaardjes van de dienstverlener.

Geen verschil voor klanten

Deutsche Telekom GBS en T-Systems blijven gevestigd in hetzelfde pand op het Utrechtse kantorenpark Papendorp. Veertig van de 390 medewerkers van T-Systems Nederland stappen over naar zusterbedrijf GBS.

Alleen klanten die voornamelijk netwerkdiensten bij T-Systems afnemen, zullen worden overgedragen aan de nieuwe organisatie, meldt de woordvoerder aan Computable. Zij merken geen verschil 'qua operatie en zekerheid', doordat het team en de bediening hetzelfde blijft. 'Onze primaire zorg was en is dat de stabiliteit en continuïteit van de dienstverlening is gewaarborgd. De bedoeling is dat klanten een betere focus op de netwerkdiensten kunnen verwachten, met meer gerichte investeringen.'

Strategische veranderingen

De afsplitsing van de telecomactiviteiten van T-Systems is een uitwerking van de strategische veranderingen die moederbedrijf Telekom Deutschland eind 2019 aankondigde. In vierentwintig landen gaan vijfduizend medewerkers van T-Systems over naar Deutsche Telekom Global Business Solutions. Meer dan twaalf landen, waaronder Nederland dus, krijgen een lokale GBS-entiteit. Het concern bundelt ook zijn activiteiten voor internationale netwerkexploitanten en het beheer van netwerkinfrastructuur. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6957698). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.