Managed hosting door True

IBM zet mes in Amerikaans personeelsbestand

 

Ontslag afscheid opstappen

IBM is begonnen aan een ontslagronde onder zijn Amerikaanse werknemers. Over hoeveel mensen Big Blue heeft laten gaan in de nasleep van de corona-pandemie, wil het bedrijf niks zeggen. Volgens persbureau Bloomberg lijkt alles te wijzen op een stevige sanering. Ook andere it-bedrijven zetten zich schrap.

Bloomberg baseert zich onder meer op een anonieme getuigenis van een IBM-werknemer die samen me zijn team van elf mensen ontslagen is. De man analyseerde de interne communicatiestromen van IBM op Slack en kwam tot de conclusie dat het waarschijnlijk over duizenden mensen moet gaan. Het gaat voornamelijk om ontslagen in de VS, in onder meer Pennsylvania, Californië, Missouri en New York.

‘Het werk van IBM in een concurrerende markt vereist flexibiliteit om voortdurend hoogwaardige vaardigheden toe te voegen aan ons personeelsbestand’, zo liet woordvoerder Ed Barbini weten. ‘We erkennen de unieke en moeilijke situatie waar dit besluit voor sommige van onze werknemers toe kan leiden. Daarom biedt IBM gesubsidieerde medische dekking aan aan alle getroffen werknemers in de VS tot en met juni 2021.’

Hoezeer de corona-pandemie voor de ontslagen verantwoordelijk is, is niet meteen duidelijk. IBM heeft al enkele jaren last van omzetdalingen. Toch melden ook andere it-bedrijven dat ze zich schrap zetten voor de fall-out van de corona-pandemie. HPE heeft bijvoorbeeld een besparingsplan opgezet dat tegen 2022 een miljard dollar in kassa moet houden. Daarbij zal onder meer in de lonen van de top-executives geknipt worden, maar er gaan ook naakte ontslagen vallen. Bij Dell zijn dan weer verschillende extralegale voordelen gesneuveld. Bij internetplatformen als Uber en Airbnb is het helemaal all hands on deck. Beide bedrijven willen ongeveer een kwart van hun personeelsbestand de laan uitsturen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6932306). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.