Managed hosting door True

Main Capitals Obi4wan lijft Howaboutyou in

 

Overname samenwerking akkoord partnership

Howaboutyou, specialist op het gebied van online media monitoring en webcare in de (semi-)publieke sector, is per 3 april overgenomen door Obi4wan, een meerderheidsdeelneming van de Nederlandse softwareinvesteerder Main Capital Partners. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Howaboutyou is al jaren een van de belangrijkste verkoop-  en implementatiepartners van Obi4wans softwareoplossingen. Dit betreft online media monitoring, webcare, live chat en chatbots. De tooling van Obi4wan wordt ingezet bij omgevingsanalyses, issue- en reputatiemanagement en online-campagnes. Klanten zijn tweehonderdzeventig gemeenten in Nederland, het merendeel van de veiligheidsregio’s, provincies, uitvoeringsorganisaties en woningcorporaties. In België zijn er veertig klanten. Obi4wan bedient zelf een breed klantenportfolio binnen de commerciële sector en ziet naar eigen zeggen goede mogelijkheden om het productaanbod en dienstverlening in de publieke sector verder uit te bouwen middels de overname van Howaboutyou.

Charly Zwemstra, managing partner bij investeerder Main Capital Partners, noemt de overname een logische stap. Hij geeft aan dat verder automatiseren van klantcontact een speerpunt zal worden bij (semi-)overheden. Door middel van de acquisitie kan Obi4wan volgens hem nog beter inspelen op deze ontwikkeling. Frank Bruijninckx, directeur van Howaboutyou, geeft aan dat de naam voorlopig blijft bestaan en dat ook hij zelf leiding blijft geven en mede-eigenaar wordt.

Portfolio

Het huidige portfolio van Main Capital Partners bevat software- en saas-bedrijven als Alfa, Exxellence, Optimizers, Assessio, Gbtec, Onventis, Hype Innovation, Cleversoft, Enovation, Sdb Groep, Jobrouter, Goconnectit, Inergy, Muis Software, Artegic, Obi44wan, b+m Informatik, Chainpoint, RVC, Exxellence Groep en Woodwing. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Uitgebouwde voormalige portefeuillebedrijven zijn Roxit (gemeentesoftware), Axxerion (facility management software) en Ymor (APM software).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6909591). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.