Managed hosting door True

Rechter maant Sanderink tot schikking met ex

Het moet maar eens zijn afgelopen met het moddergooien, vindt de rechter

 

rechter rechtszaak rechtbank

‘Het leven is al moeilijk genoeg in deze bijzondere tijden’ en dus roept de rechter op tot een snelle schikking tussen Centric-topman Gerard Sanderink en zijn voormalige partner Brigitte van Egten. De rechtbank in Almelo wil een eind aan de voortdurende stroom procedures tussen de twee.

'U moet hiervan af. Beide partijen. Dit maakt levens kapot.’ Met die boodschap, opgetekend door dagblad Tubantia, riep de rechter gisteren Sanderink en Van Egten op snel te schikken in een geschil dat al ruim een jaar speelt.

Inzet van de rechtszaak is de zestigduizend euro waarop Van Egten bij Sanderinks zonne-energiebedrijf DSS liet beslagleggen. DSS (Dutch Solar Systems) zou in financiële problemen raken als de rechter het beslag niet snel ongedaan maakt.

Laster

Sanderink en Van Egten, in betere tijden zowel zakelijk als privé partners, raakte eind 2018 gebrouilleerd. Sanderink beschuldigt Van Egten van onoorbare zaken, zoals stelen van geld en het opslaan van porno op de servers van DSS, waar ze destijds de leiding had. Van Egten beschuldigt Sanderink van laster en ongeoorloofde toegang tot haar mailbox.

In het najaar veegde de rechtbank Sanderinks beschuldigingen van tafel en bepaalde dat de excentrieke ict-ondernemer moet stoppen met laster op last van een dwangsom. Het moddergooien hield volgens Van Egten niet op en dus liet ze bij DSS beslag leggen ter waarde van zestigduizend euro.

Schikking binnen een week

Het moet maar eens zijn afgelopen met het moddergooien, vindt de rechter. Al eerder had hij de twee partijen opgeroepen te schikken, wat tot dusver echter niet was gelukt. Nu dringt de rechter opnieuw aan op een schikking en rekent daarbij op medewerking van Sanderink en zijn nieuwe advocaat. Binnen een week moet er een schikking zijn, anders volgt alsnog een uitspraak.

Volgens Tubantia heeft Van Egten geen hoge verwachtingen dat het nu wel lukt. Zolang Sanderink onder invloed staat van Rian van Rijbroek, is dit allemaal zinloos, zou zij hebben verklaard. Sanderink leunt tegenwoordig veel op deze zelfverklaarde cybersecurity-expert en betrekt haar zelfs bij de financiën en de bedrijfsvoering. Uit onderzoek van Computable en Tubantia blijkt dat Van Rijbroek namens Sanderink e-mailberichten belangrijke verstuurt vanuit haar eigen ip-adres. Volgens Sanderink gebeurt dit overigens met zijn instemming.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6908633). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.