Managed hosting door True

Sun verhevigt aanval op MS-Office

 

HAARLEM - Met de uitgifte van StarOffice versie 6.0 op 21 mei verhevigt Sun de aanval op de kantoorapplicatiesbundel Office van Microsoft.

Bedrijven betalen 25 dollar voor StarOffice en consumenten moeten er 79,95 dollar voor neertellen. Als je dat vergelijkt met de bedragen die voor Microsoft Office moeten worden betaald (479 dollar of 239 dollar voor een upgrade), dan zal duidelijk zijn dat StarOffice een prijsvechter is.   Maar niet alleen de prijs is een verschil. StarOffice is niet per se gebonden aan een besturingssysteem. Het draait, behalve onder Windows, ook onder Linux. Door gebruikmaking van open en gepubliceerde xml, kunnen documenten die in Staroffice zijn gemaakt met betrekkelijke eenvoud worden ingelezen (en uitgelezen ) in Microsoft Office.   Mike Rogers, werkzaam bij Sun, zei dat eerdere (gratis) versies van Staroffice acht miljoen keer zijn gedownlaod. Volgens hem zijn op dit moment 1,8 miljoen gebruikers in het bedrijfsleven, overheid en onderwijs momenteel bezig de software te evalueren.   Rob Perry, analist bij de Yankee Group, denkt niet dat het bedrijfsleven massaal overgaat op StarOffice, ook al is dit pakket vele malen goedkoper. Hij wijst erop dat de prijs van de software in het niet valt bij het opnieuw moeten trainen van mensen. "Dat is de ware reden waardoor Office in de ondernemingen blijft", aldus Perry.   Teus Molenaar  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6906). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.