Managed hosting door True

GlobalData: it-dienstverleners krijgen het zwaar

 

Crisis

Analistengroep GlobalData zegt dat 2020 een slecht jaar zal zijn voor bedrijven die it-diensten leveren en consumentenelektronica als gevolg van het coronavirus. Maar er zijn ook winnaars: de fabrikanten van samenwerkingsplatformen. Dit blijkt uit het onlangs herziene rapport Tech, Media & Telecom Trends 2020.

De terugval van consumentenelektronica heeft te maken met verstoorde leveringsketens. De producten worden gewoonlijk in China gemaakt, maar daar werken de fabrieken niet of nauwelijks. Ook het transport ligt vrijwel stil. Apple bijvoorbeeld is als gevolg hiervan geduikeld van de vierde naar de veertiende plaats  van leveranciers wereldwijd. De top drie wordt gevormd door Alphabet (moederbedrijf van Google), Amazon (beide leveren smart home-apparatuur) en de Chinese groothandelgigant Alibaba.

Cyrus Mewawalla, hoofd van Thematic Research bij GlobalData, geeft aan dat topmannen hun handen vol hebben aan de resultaten van het virus. Voor sommigen gaat het om overleven als bedrijf. 'Kunstmatige intelligentie is eveneens een onderwerp dat het voorbestaan van een onderneming bepaalt. Maar daar hebben de directeuren meer tijd om voorbereidingen te treffen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6900745). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.