Managed hosting door True

Dell in zee met Orange rond 5G-technologie

 

Partners handen

It-leverancier Dell werkt samen met de telecomoperator Orange om 5G naar de markt te brengen. De twee bedrijven rondden onlangs verschillende veldproeven af met Dell’s eerste 5G-notebooks. Daarmee zijn dit de eerste machines die het 5G-testprogramma van Orange succesvol afwerken.

De eerste tests werden gedaan op het Orange 5G-netwerk in Parijs, daarbij werden downloadsnelheden van 900 megabits per seconde gehaald. Een gemiddelde 4G-verbinding blijft op zo’n 60 megabits per seconde steken. De nieuwe technologie moet nieuwe business cases mogelijk maken en het personeel gemakkelijker maken om op afstand te werken.

‘De aankondiging van vandaag is een duidelijk voorbeeld hoe 5G een invloed heeft op ons dagelijks leven’, zegt Liam Quinn, senior vice president van Dell. ‘Het downloaden van een grote presentatie of trainingsvideo neemt nog maar seconden in plaats van minuten in beslag. De verbeterde breedbandtechnologieën en de lage latency laten nieuwe gebruiksmodellen toe en maken dat gebruikers veel sneller bepaalde taken kunnen afhandelen. Er komen ook nieuwe applicaties en zakenmodellen aan, die draaien rond augmented en virtual reality, cloud gaming en real time vertalingen en beeldverwerking.’

De Dell Latitude 9510 is volgens het bedrijf ten slotte een van de eerste laptops die op de markt komen, die klaar zijn voor 5G.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6884403). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.