Managed hosting door True

Centric ziet af van overname pensioenbedrijf AGH

 

Centric HQ

Centric staakt de gesprekken met Administratie Groep Holland (AGH), die moesten leiden tot een overname van de activiteiten van de pensioenuitvoerder. Er blijken geen exclusieve overnamegesprekken te zijn, meldt de Goudse ict-dienstverlener in een persbericht.

'Enkele maanden geleden is Centric in exclusiviteit gestart met de overnamegesprekken. Onlangs bleek er toch geen sprake van exclusiviteit te zijn. De directie van Centric heeft er daarom voor gekozen de onderhandelingen in dit stadium te beëindigen en zich te focussen op de eigen groeistrategie, de ambitie om voor pensioenfondsen en -verzekeraars een belangrijke speler te blijven', aldus het bedrijf in het bericht.

Overname was gepland voor eerste kwartaal 2020

Begin december werd bekend dat de pensioen- en verzekeringstak van Centric, Centric Pension and Insurance Solutions (PaIS) pensioenuitvoerder Administratie Groep Holland (AGH) wilde overnemen. Destijds meldde Centric dat de gesprekken voorspoedig verliepen en dat een en ander zou leiden tot een overname in het eerste kwartaal van 2020. Beide partijen stelden toen dat ze de overname zagen als een belangrijke stap voor de toekomst.

AGH heeft vier bedrijfstakpensioenfondsen als klant. Deze fondsen bedienen in totaal bijna 230.000 deelnemers. Peter Krul, directievoorzitter van AGH, zei vorig jaar nog dat het bedrijf met Centric de kans zou krijgen om de continuïteit te waarborgen en de dienstverlening naar de pensioenfondsen toe te versterken. Eerder nam Centric ook de pensioenuitvoering van vijf bedrijfstakpensioenfondsen over van Syntrus Achmea Pensioenbeheer.

AGH is een samenwerkingsverband van fondsen en verzorgt daarvoor de uitvoering van pensioen, vut, 55-plus en WGA-hiaatregelingen. De divisie Centric Pension and Insurance Solutions richt zich op pensioenfondsen en verzekeraars en moet hen in staat stellen zich volledig te richten op het maximaliseren van de pensioenen van deelnemers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6872274). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.