Managed hosting door True

Exact lijft Belgische Winbooks in

 

Deal handen schudden overname

De Nederlandse Exact-groep, gespecialiseerd in erp-software, heeft de Belgische ontwikkelaar van boekhoudsoftware Winbooks overgenomen. Met de overname bevestigt Exact zijn groeiambitie in de Belgische markt en zijn focus om aldaar te investeren in kleine en middelgrote bedrijven.

De overname van Winbooks laat Exact ook toe om zijn aanwezigheid aanzienlijk te vergroten in Wallonië en Brussel, waar WinBooks traditioneel sterk staat. De WinBooks-organisatie blijft na de overname zelfstandig opereren binnen de Exact groep en behoudt zijn leiderschaps- en bedrijfsstructuur.

Zowel Exact als WinBooks beschikken vandaag over een uitgebreid aanbod aan softwareoplossingen voor kmo's en hun boekhouders. Exact is sinds 1989 actief in België en lanceerde er in 2006 zijn cloudgebaseerde boekhoudoplossing Exact Online. Ook WinBooks introduceerde de afgelopen jaren verschillende cloudpakketten naast on-premise software.

‘WinBooks is een vertrouwd en gekend merk in België, een strategische groeimarkt voor Exact’, zegt Exact-ceo Phill Robinson. ‘We hebben de ambitie om onze omzet de komende vijf jaar te verdubbelen tot vijfhonderd miljoen euro. België maakt een essentieel onderdeel uit van deze strategie. We zijn daarom verheugd dat Jean-François Cuylits en Pierre Borremans deel zullen uitmaken van ons managementteam en WinBooks zullen blijven leiden. Zo kunnen wij blijven rekenen op de onschatbare kennis van de Belgische markt die zij met zich meebrengen.’

Exact werd opgericht in 1984 in Delft en telt nu meer dan 1.400 medewerkers, waarvan tachtig in België. Het heeft klanten in meer dan honderd landen. Winbooks zag het levenslicht in 2000 en is in België en Luxemburg actief. 

Hoeveel Exact exact betaalt voor Winbooks is niet meegedeeld. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6852281). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.