Managed hosting door True

Tuijnman wordt grootaandeelhouder in SLTN

Rabo verkoopt meerderheidsbelang SLTN aan oprichter-ceo Tuijnman en aan ING

 

Eugène Tuijnman (foto: SLTN)

Techondernemer Eugène Tuijnman wordt grootaandeelhouder van SLTN Inter Access. De Hilversumse ict-dienstverlener was voor 60 procent in handen van Rabo Investments, die het belang verkoopt aan topman Tuijnman en ING Corporate Investments. De ceo verwerft daarmee een 'zeer ruim' meerderheidsbelang in het bedrijf dat hij in 1997 oprichtte, meldt de woordvoerder.

De investeringstak van Rabobank was sinds 2009 als aandeelhouder betrokken bij SLTN, toen nog zonder Inter Access. De investeerder stapte in om oprichter Tuijnman te helpen met het terugkopen van de zaak. Die had hij twee jaar daarvoor verkocht aan een internationale system integrator, die later failliet ging.

Hoogtepunt van de samenwerking was de overname van Inter Access door SLTN, in 2013. Doordat de investeerder ook een fors belang in Inter Access had, werd Rabo Investments grootaandeelhouder in het gecombineerde bedrijf. De acquisitie maakte van SLTN 'een breed georiënteerde, snelgroeiende ict-dienstverlener en system integrator'. Tussen 2009 en nu verviervoudigde de omzet van 45 miljoen naar 175 miljoen euro.

'Onderscheidende marktpositie'

Nu Rabo Investment uitstapt, komt het belang grotendeels in handen van Tuijnman. ING Corporate Investments verwerft het overige aandeel. Volgens directeur Corstiaan Withagen van ING Corporate Investments heeft SLTN een 'duidelijk onderscheidende positie in de markt'. De investeerder verwacht dat het bedrijf verder groeit.

Bij SLTN Inter Access werken ongeveer vijfhonderd medewerkers. Zij doen dit vanuit het kantoor in Hilversum en op locatie bij de klant. Sommige klanten hebben ook activiteiten in andere landen, zoals in Duitsland, Engeland, Ierland en Singapore. Voor deze buitenlandse activiteiten doen zij ook een beroep op SLTN.

In Nederland en Duitsland moet SLTN voor de transactie tussen Rabo Investments, SLTN en ING Corporate Investments formeel toestemming vragen aan de toezichthouder. In Nederland is dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en in Duitsland het Bundeskartellamt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6795439). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.