Managed hosting door True

Econocom is in overleg met vakbonden

 

Naar aanleiding van de staking bij Econocom in Zaventem deze ochtend, geeft de Frans-Belgische it-dienstverlener aan in overleg te zijn met de verschillende vakbonden. Dit meldt een woordvoerder via mail aan Computable.

In de, overigens zeer korte, mail geeft het bedrijf aan dat het sociaal overleg een kernonderdeel vormt van zijn personeelsbeleid. ‘Het bedrijf werkt in het kader van de verschillende syndicale organen nauw samen met elk van de syndicale organisaties die zijn medewerkers vertegenwoordigen. Als werkgever vindt Econocom het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen enerzijds de operationele activiteiten van Econocom en anderzijds de syndicale werking, met respect voor de rechten en plichten als werkgever en als werknemer. Over deze individuele zaak heeft de directie van Econocom deze ochtend overlegd met de verschillende vakbonden. Econocom wenst voorlopig geen verdere commentaar te geven’, aldus de zegsman.

Staking

De vakbond CNE-CSC riep het personeel dat werkzaam is bij het hoofdkantoor van Econocom in Zaventem vandaag op om vandaag, vrijdag 23 augustus 2019, te staken. De actie komt voort nadat een hoofdafgevaardigde van de christelijke vakbond is ontslagen.

Het ontslag, dat eind juli al plaatsvond, betrof een werknemer die al negentien jaar als werknemersvertegenwoordiger werkte. Hij zou ontslagen zijn omdat hij te veel tijd stak in zijn vakbondswerk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6784643). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.