Managed hosting door True

Open source leverancier Fairbanks lijft 42on in

 

Cloudleverancier Fairbanks uit Amersfoort neemt 42on over. Dit bedrijf uit Vlissingen is een dienstenleverancier van het storageplatform Ceph. Beide bedrijven richten zich op open source software. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

42on biedt Ceph-diensten sinds 2012. Het bedrijf begeleidt organisaties bij het ontwerpen, implementeren en ondersteunen van Ceph-clusters. 42on is betrokken bij de open source-communities van Ceph, Apache CloudStack, libvirt en verschillende andere projecten. Het bedrijf is gevestigd in Vlissingen.

Fairbanks, gevestigd in Amersfoort, ondersteunt organisaties sinds 2012 bij het ontwerpen, implementeren en beheren van open infrastructuren. Het bedrijf heeft klanten als Delta, TomTom en de gemeente Weesp.

Met de overname breidt Fairbanks het dienstenportfolio op het gebied van open infrastructuur uit. Ruud Harmsen, directeur van Fairbanks, geeft aan dat klanten steeds meer behoefte hebben aan private cloud-opslag waardoor de diensten van 42on een goede aanvulling zijn op de dienstverlening van het bedrijf. 

Portfolio uitbreiden

Wido den Hollander, cto van 42on, vertelt dat klanten dankzij de overname door Fairbanks profiteren van een uitgebreider portfolio. ‘Omdat 42on een sterk merk voor Ceph-services is, stelt de samenwerking met Fairbanks ons in staat om het dienstenportfolio voor onze Ceph-only klanten uit te breiden. Bijvoorbeeld met volledig beheerde diensten en andere vormen van ondersteuning dan we nu kunnen bieden. Klanten die geïnteresseerd zijn in andere open infrastructuur-technologieën kunnen nu ook bij ons terecht.’

Ambassadeur OpenStack

Fairbanks is ambassadeur van de OpenStack Foundation in de Benelux. OpenStack is in 2010 ontstaan is uit een initiatief van NASA en Rackspace om de wereld kennis te laten maken met 'infrastructurele automatisering'. Tegenwoordig duikt het op in verschillende sectoren van de detailhandel en medische wereld tot het bank- en verzekeringswezen. Zo maken organisaties als T-Mobile, American Airlines en Rabobank (weliswaar in Australië), gebruik van deze open technologie.

Computable was vorig jaar aanwezig bij de OpenStack Summit, lees hier het verslag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6769970). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.