Managed hosting door True

Ordina strikt weer ABN en ING voor herfinanciering

Banken verschaffen financieringsfaciliteit van dertig miljoen euro

 

Ict-dienstverlener Ordina krijgt opnieuw financiering van ABN Amro en ING. Het gaat om een financieringsfaciliteit van dertig miljoen euro. Deze vervangt de eerdere faciliteit van dertig miljoen euro, die in mei 2020 vervalt. De nieuwe financiering heeft een looptijd van drie jaar en kan tweemaal met één jaar verlengd worden.

Dit is inmiddels al de derde herfinanciering van Ordina. Zo sloot het in 2011 een financiering van 35 miljoen euro met ABN Amro, ING en NIBC als geldschieters. Ook dit contract had een looptijd van vijf jaar. Deze werd in mei 2015 vervangen voor een nieuwe herfinanciering ter waarde van dertig miljoen euro en een looptijd van wederom vijf jaar. Ditmaal kwam het bankkrediet van ABN Amro en ING. Hierbij daalde het rentepercentage tot 1,00 procent. Dat lag voorheen nog tussen de 2,25 procent en 3,75 procent.

Tijdens deze derde herfinanciering doet Ordina weer een beroep op ABN Amro en ING. Het contract, met een looptijd van maximaal vijf jaar, vervangt de herfinanciering die in 2015 werd afgesloten. Ordina zegt hiermee te anticiperen op het feit dat die financiering in mei 2020 verloopt.

De ict-dienstverlener laat weten dat bij dit contract het rentepercentage is verlaagd tot 0,7 procent. Ook zijn de convenanten op basis van doorrekening iets ruimer geworden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6769289). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.